Härliga dag


Dagen bjöd på en härlig stund med min Trixan i solen. Det är verkligen tur att jag har en lite fålla att jobba i dessa vackra dagar, att gå in i ridhuset vore verkligen en skam. Vi jobbade vidare med side pass över bommen bland annat, vilket damen gjorde galant åt både höger och vänster. Jag använde mig främst av tekniken med att gå över halva först. Men hon hade så pass koll på läget i dag åt vänster, så hon fick prova över hela. Vilket efter en liten stund gick galant.

Förutom side passen har jag tänkt att börja jobba med att Trixan ska hoppa över saker. Alltså med motivation att hoppa. (På riktigt denna gången, förra sommaren startade jag, men det ran ut i sanden.) Så det blev ett fåtal språng över en upphöjd bom. Min lilla donna är visserligen en föredetta hopp ponny, men med åren är hon inte lika säker på sig själv i hoppningen, så vi börjar med smååå hinder. Hon såg allt fundersamt och nöjd ut efter ett par hopp, så jag hoppas det går vägen den här gången. Om inget annat så njöt hon verkligen av våra pauser emellan hoppen, med halvslutna ögon stod hon och andades djupt.

Det blev även en dos av det vanliga, spansk skritt, buga, stegra och follow me, i trav som visserligen inte riktigt med samma lek anda som sist vi tränade, men hon hängde med mig bra ändå. Och när jag hämtade henne i hagen denna dag travade vi bredvid varandra hela vägen till grinden, grimman är helt överflödig som vanligt.


Fröken röd har i dag även lagt sig ner och rullat sig i fållan, inte på mitt vilkår utan då jag lät henne göra lite vad hon ville en stund. Förhoppningsvis kan vi snart börja jobba lite med liggandet även utomhus och inte bara i ridhus.

Nu ska det verkligen bli härligt med sommaren och alla dess möjligheter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo