Vår! På riktigt


Dagen bar på mockning och träning med fröken Trixi ute i solskenet ute i "rutan".
Började med att instruera faling leafe i skritt, men gick efter ett par försök och en mysstund över och provade i trav.
Fröken gjorde fina vänddningar i skritt men lite större i trav, villket jag tycker är bra jobbat av henne.

efter ännu en mysstund gick vi över till lite folling me, i skritt och trav samt vändningar. Hon brukar kuna vara lite seg i denna övningen eller "flyga" i väg på annat håll men i dag hänge hon med riktigt fint. Lite "sura" miner i mellanåt som säkerligen har något med mitt kropps språk att göra, så det får jag som alltid jobba vidare med.

Sedan blev det lite förflyttnings lekar, sidpass front, flytta framdel/ bakdel emot mig och backa ut zon 3?? Backningen provade jag igen sist i rutan, något jag inte jobbat på innan men tänkte ta upp det på riktigt nu, idag behövde hon bara en liten stunds funderande innan hon förstod vad hon skulle göra. Ducktig tjej.

Vi jobbade även en kort stund med S-skritten, med fokus på att inte "trilla" emot mig, blir lätt att hon tar "stöd" av mig, faller in och så *poof* helt plötsligt går vi på en liten volt sitället för rakt fram. Så genom att fokusera mer framåt, be henne hålla ut och beröma så fort hon gjorde rätt blev det en förändring.

Jag gav mig också i kasst med att försöka se om damen kunde utföra buga på högersidan. - Mycket svårt tyckte hon och tappade balansen. Självklart står hennes "super" starka matte där och fångar henne så hon inte druttar i marken (haha). Det tog mig faktiskt ett par försök innan jag la marke till att hon istället för som på vänstersidan breddar sig mellan fram och bak ben. Knölar i hop sig istället, trolligen ett resultat i att vi brukar tränna ligg på den sidan. Så efter en stunds korigering av hennes placering kunde hon göra två fina balancerade bugor med hjälp utav mig. - Tadaa! sa jag till minb lite fundersamma ponny!

Jag är väldigt nöjd med sol dagen. Trixans inställning och energi är en enorm förbättring samt att hon var lugn och balanserad. jag kämpar och försökar göra så mycket rätt jag kan för hennes skull, nu går det ialf åt rätt riktning igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo