De fyra elementen.

 

Jaha..? Hur ska jag lyckas hålla mig någorlunda kortfattad i dag?

Båda hästarna har tränas denna dag, ridning med Camaron och vid hand träning med Trixan ute i hagen, härligt trotts duggregn.

Det var säkert ett par månader sedan jag red dressyr på Camaron, så mina förväntningar var väl inte jätte höga, även om planen var att ta det som blir. Herrn fick ha full mundering sadel, träns och läder grimma (som kapson). Han vart lite nervös i början, men uppvärmningen blev med endast grimma som kontakt. Det var första gången jag rider med bara grimma på honom utomhus. Så jag är verkligen nöjd med honom trotts att det blev en bakutspark, när ett av stallets ston red ut. Han har aldrig ”skuttat” och sparkat så med mig på ryggen innan, så jag kunde helt enkelt inte låta bli att börja stor skratta!

Det var väl mest jag som fick träning resterande av passet. För att få honom till att slappna av fokuserade jag helt på mig. Som vart jag hade min blick, att jag andades lugnt och jämt, åt vilket håll jag riktade min energi under övningarna. Och främst att jag försökte känna och tänka i mig, hur jag vill att hans kropp ska reagera på hjälperna, genom att känna det i min kropp. Det gav verkligen extra resultat. Han är verkligen den typen av häst som man bara behöver tänka till, så travar han, saktar av, gör halt, skolor eller fattar galopp.

Vi har dessutom galopperat en del i dag, i lugn takt, jämt med mina andetag. Och när jag bytte volt, gjorde han suveräna galoppombyten! våra första tillsammans.. Underbart, min vackra vita spanjor!

 


Bild ifrån förra sommarn


Fröken-eld hade definitivt humör i dag, haha. Vi två är lika på ytterligare en punkt, nämligen att vi inte tror på oss själva så bra som vi borde. Det är helt enkelt lättare att säga ”jag kan inte, vill inte” istället för att försöka. Då är det klart skönt att ha någon som tallar om för en - Att man kan. Vi gjorde samma saker som sist, trav, diagnolisering, lösgjordhet och halva steg mot piaff. Hon vart suveränt duktig, men så fort hon tyckte det blev för svårt tog hon ett skutt rakt upp i luften.. haha?

Jag rannsakade mig själv och insåg att jag höjde axlarna något när jag försökte illustrera ”piaffen” Fröken röd, tolkad det som en kombination med stegra (som har råkat bli förknippat med axlar upp av henne) Så jag fick försöka korrigera mig själv, och då förstod hon mycket bättre av vad jag menade. Hon gjorde verkligt fina försök mot piaffen, super ponnyn.

Vid galoppen däremot, som hon gjorde bredvid mig sist utan problem. Tog det däremot stopp med en gång. Fruktansvärt svårt tyckte hon att det var med galoppen över lag i dag. Jag försökte skicka ut henne på volten i stället, med resultat att hon mest hoppade bakbenen...
- Märklig söt-ponny det där.. Personligen tänker jag att det borde vara lättare att galoppera på en mindre volt. Än att utföra Terre à Terre utan att röra sig framåt, ställa sig högt och fläkta med frambenen, och utföra alla andra typer av luft rörelser haha. Jag stod bara still och pekade åt det håll hon skulle på och väntade ut fröken. Till sist utförde hon galoppen i båda varv, utan större bekymmer. Lite obalanserat som vanligt, men ändå galopp. Duktig Ponny.

När vi var klara, tog jag av tränset, och där stod vi i hagen och myste en bra stund. Hon blev kliad på halsen och fick både hals massage och mulmassage, pussar och mer kli tills hon stod och sov med hängande huvud och underläpp.

 


bilden är ett par år gammal


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo