Presentation: William

 
Jag har fått ett gäng frågor om vem Willi är, så jag tänkte dra hela historien för er. :)


Det finns ingen tvekan om att Willi är lika underbar, rent personlighetsmässigt som han är vacker.
Herrns ålder har jag just nu tappat men den bör ligga emellan 17 – 20 år. Willi har spenderat en större del av sitt liv på Ekeskogs gård, Gotlands Ridakademi. Han är högt utbildad inom den Akademiska ridkonsten och arbetade på Ekeskogs som skolhäst för både högt utbildade, erfarna och nybörjare till ryttare. Det är nog ingen besökare av Ekeskogs gård som har missat denna herre, då han burit väldigt många på sin rygg genom sina år.

Första gången jag träffade William var på ett besök på just Ekeskogs, under en veckas utbildning år 2006. Samma år flyttade han till gården där Trixi står uppstallad, Oppegård, för att min vän Elise Nilsson (http://www.ridkonsttraning.se/) skulle utbilda sig själv och honom under ett år. Och vilket eqipage de var! Det var en njutning att se dem utvecklas under detta år. När året hade gått åkte han tillbaka till Gotland och sitt arbete igen. Sommaren 2009 åkte jag tillbaka till Gotland under tre månader och fick där träffa Willi igen samt lära känna Camaron. Till historien lär väl nämnas att vi i stallet haft 3 hästar och 2 katter med oss i från våra sommarvistelser på Ekeskogs. Det började bli en ”tradition” och 2009 var det Camaron som fick följa med mig hem.

I höst (2012) Gick min kära Camaron bort och i samma veva fick vi meddelanden om att William sökte ett ”pensionärs hem”. Det kändes helt enkel, helt rätt att fylla Camarons tomma box med en individ som man redan kände väl och William har på så sätt fått en stor plats i mitt hjärta. William är nu under min stallägares vingar, Ami, som även är Elises mamma. Men då vi hjälps åt allihop i stallet och både jag och Robin gärna hjälper till med att skämma bort Willi med kärlek, så blir han lite av stallets ”allas” häst, - sin egen häst.

Det ännu finare i det hela, är klart att Robin har chansen att få lära sig mer om ridning på en trygg och fantastiskt duktig läromästare. Willi har verkligen hjälpt Robin ta ett stort steg framåt i sin utveckling och även Willi verkar tycka om Robin och drar sig inte i från att busa till det lite.

Skulle jag däremot hoppa upp på hans rygg, så fryser han fast.. totalt i marken, haha. (men jag erkänner att jag inte är mycket till ryttare) Däremot har både jag och Willi kul med en del frihets dressyr, så klart mer min melodi. ;) 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo