Härligt men farligt för plånboken!


Sedan de släppte de första tränsen har faktiskt även jag varigt väldigt intresserad av PS produkter. Inte bara för att det dels blivit en "trend" med anatomiska träns utan även för att jag tycker om nytänkandet kring produkterna. Jag hoppas verkligen att denna så kallade "anatomiska trend" lever vidare då det faktiskt är något jag har saknat och funderat en del kring. Speciellt sedan jag började med AR. Första gången jag fick en genomgång kring stångbett kunde jag inte låta bli att fundera på i fall det verkligen var så trevligt för hästen att få så mycket punktligt tryck i nacken. Som det ju faktiskt blir, även om man rider med en väldigt lätt hand. De Akademiska stångbetten har ju dessutom en helt annan tyngd än många andra bett. De något äldre och tidigare betten som fortfarande lever kvar, väger dessutom en hel del mer än de som säljs i dag. Vikten av dessa kommer främst tas upp av nackstycket och lägg till en kapson med en kedja eller fast järn + snygga spännen så blir det faktiskt en hel del vikt som ska tass upp på ett väldigt litet och känsligt område. Rider man med hackamore så blir det ju även här samma tryck.

Filmer om både bettets skaderisker, hästens andnings betydelse för prestation och rollkurens förödande framfart på hästens nerver har som bekant cirkulerat ett flertal år inom forskning, samt på medier och t,ex youtube. Kopplingen mellan dessa filmer och de "smärtpunkterna" de tar upp är ju inte heller ett särskilt långt steg att gå för den analyserande ryttaren.

Den akademiska ryttaren är väl medveten om diverse tyngd och tryckpunkter överlag och tittar man på sadlarnas utformning så har tillverkarna prioriterat modeller med en större anlägningsytta över ryggen. Så tränsen då?

Fantastiskt nog så ska Perfect Sit of Sweden i samarbete med Anna och Maja Lindh knåpa ihop ett anatomiskt träns. Jag kan väl ärligt säga att jag hoppar upp och ner i spänning för att få se resultatet! Vilka bör dyka upp som nyheter i maj.

Nu använder jag inte direkt träns till Trixan men förhoppningsvis (!!!) så har jag möjligheten att skaffa mig ytterligare en häst vän inom en för mig ganska snar framtid. Då ska det jäklar i det bli mer ridning av!

Så för att åter igen drömma fritt... ;)
Så finns det några skatter förutom då ett eventuellt Akademiskt som gärna skulle kunna få bo hos mig. 

Så skulle min nya vän helt klart vilja ha ett Jump off Revolution. Främst för att det är snyggt! 

 
Ett måste är i all fall ett Flat out Revolution. Vilket passar väldigt bra med tanke på rasen jag har i åtanke och dess område. Härligt med engelskinspererande träns!  

 
Ja, En Perfect Sholder eller eventuellt en rullstol (?) är något som faktiskt jag skulle behöva om jag ska komma i  en bra ryttar form igen. Min snygga grundsits är som bortblåst och de få minuterna jag satt på en häst i ridkondition sist fick jag verkligen kämpa för att hålla mig i position, haha hopplöst :P  

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo