Klump & Skump



Blev så himla hoppsugen i måndags och det händer Inte ofta... Ett hinder räckte inte heller, jag skulle min själ dra fram en "hel" banna. Haha, men jag är inte så kaxig längre när det gäller hoppning, speciellt inte om jag sitter på Trixi, min balans när hon blir taggad är som bortblåst. Det sköna är dock att hon sedan vi började träna hoppning i från marken, stannar hon i princip aldrig längre och speciellt inte på såna här plutt hinder. :P Men jag skojar inte när jag säger att jag var ganska skräckslagen ändå, trots då låga höjderna.

Trixi var ialf super lycklig och det ser man verkligen på henne och efter några skutt vågade jag tom hoppa en oxer av tunnorna, mallig som jag blev var jag ju dessutom tvungen att klippa ihop en video av spektaklet, men äkta "windows movie maker skills"..not haha. :)

Klumpigt och skumpigt är det ju verkligen och långa läder har jag, trots att de kändes som jokey läder när jag satt upp, (vilket troligen har att göra med att jag är så van vid att rida utan). Men faktum är att jag fick lite blodad tand! Det var riktigt roligt så lite mer hoppning i små mängder då och då kan vi ju knappast ta skada av. :)



Kommentarer
Postat av: Emma

Hej
Hittade din blogg när jag googlade "etologi och djurskydd" väldigt roligt att få läsa lite om en student på det programmet! :)
Jag är född 93 och har haft två sabbatsår. Ska nu till hösten läsa ett naturvetenskapligt basår och sedan förhoppningsvis komma in på etologi och djurskydd.
Jag har lite frågor som jag hoppas att du vill svara på,

Först och främst, trivs du? Är det hårt plugg eller lite slappare? Har ni roliga stuidebesök?
Har du någon aning om än på vad du vill satsa på efter examen?
Kommer man fortfarande få åka på studieresa till Kenya under trean?
Vad tycker du om flytten till Uppsala?
Är det bra lärare?
Hur gamla är de flesta studenterna? Är det flera som tagit sabbatsår/pluggat?
Och så en sista fråga, är det många muntliga redovisningar? Jag är inte blyg av mig men däremot så har jag stoor scenskräck. Det är verkligen min största fobi och det spelar ingen roll om det är 3 eller 100 personer som sitter och lyssnar. Tyvärr gör det mig osäker på studier där det är många muntliga redovisningar även om jag önskar att det inte skulle påverka mig så mycket.

Skulle vara snällt om du ville svara på mina frågor. Kommer antagligen följa din blogg under nästa läsår för är så nyfiken! :)


Svar: Hejsan vad roligt att du hittade hit :) jag försöker uppdatera lite om studierna ialf. Själv trivs jag jätte bra i alla fall det första året i Skara hur det blir i Uppsala är det ju ingen som vet ännu ;). Flytten har jag därmed delade åsikter kring men främst då det blivit krångligt att flytta och hitta nytt boende mitt i allt. Börjar man direkt i Uppsala så tror jag det är enklare. Lärarna och föreläsare har detta året varigt super! och som tur är så flyttar de flesta med nu även till uppsala fast pendlandes, vilket i sin tur kommer att göra att vi får ett annat upplägg på föreläsningar mm. Innan har vi haft väldigt få heldagar då andra halvan varigt hemstudier. Det senaste vi hörde var exemplet om att mån-ons eventuellt blir heldagar och att resterande dagar blir hemstudier. Tempot har varigt välanpassat till kurserna så varken eller skulle jag vilja svara på det. Det blir lite vad man gör det till och detta året har jag hunnit spendera en hel del tid till att se på serier... något jag aldrig brukar göra annars. Till uppsala har jag dock häst med mig och jag ser inga problem med att hinna med både häst, pojkvän, umgänge och studier. Studiebesöken har varigt givande men som vanligt så skulle jag gärna önska att vi åkte på fler.
Själv har jag haft fyra år emellan gymnasiet och att jag började på eod. Jag skulle aldrig ha klarat av högskolestudier direkt efter gymnasiet, då jag helt enkelt inte var mogen. Så att ha gjort något innan ser bara jag som positivt. Åldern är det en ganska stor spridning på så även om jag hör till den något äldre skaran så är jag verkligen inte äldst.

Första året är det en del muntliga prestationer och även mycket grupp diskussioner där vi sitter ner och inför gruppen presenterar vad man tagit reda på om ett ämne som hela gruppen jobbat med. Min klass har då inte varigt några stjärnor i att presentera :P och väldigt många har haft både mer eller mindre scenskräck som du. Men alla har faktiskt fixat det. I och med att vi har så mycket övriga diskussioner så blir man ganska så bekväm i klimatet. Presentationerna sker alltid för mindre grupper och oftast är man mer än två som ska presentera något. Målet och lärarnas önskan är att man ska bli säker och alltid känna sig trygg och självklart så är presentationens innehåll viktigast. Så om du är öppen med att du är så osäker redan i från början så kan jag lova dig att lärarna kommer anpassa redovisningarna så att du känner dig bekväm och att du kommer ha en klass som stöttar dig till 100%. Så jag tycker du verkligen ska prova. :)

Hoppas detta hjälpte dig lite och undrar du något mer så är det bara till att fråga! Lycka till :)
Emma Kulla

2014-06-25 @ 22:44:26
Postat av: Emma

Tack så jättemycket för ditt utförliga svar!! :)

Svar: Självklart :) Tveka inte att fråga om du kommer på mer! :)
Emma Kulla

2014-08-29 @ 09:43:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo