Kursavslut DSFF

Så var den första kursen för 2014 avklarad, nämligen "Djurs systemetik form och funktion."

Så just nu sitter jag i väntan på långhelg och går igenom lite koder i bloggen. Kategorierna har inte fungerat sedan den nya designen i höstas, något jag inte har kunnat fixa. (Tar tacksamt emot hjälp!) Sedan finns det lite annat smått som ska piffas med.

Men åter till kursen:
Kommer ihåg inlägget där jag undrade hur vida denna kurs var på lågstadienivå eller högskolenivå pga alla klippa och klistra uppgifter. Så var det så klart inte. Systematik i sig var ett relativt outforskat område från min sida och jag kan erkänna att jag inte hade allt för bra koll på de stora Fylum (stammar av djurslag) när vi började kursen kring dessa. Det är däremot fascinerande när saker i från grundskolan i bland poppar upp och man får en "Aha" upplevelse för saker vars existens man glömt.

Form och funktions delen vill jag däremot påstå att jag var mycket bättre på. För mig är det en självklart att ha koll på djurs anatomi och fysiologi. Förstå skillnader och likheter mellan däggdjur samt att förstå rörelsemekanikens funktion. Dels för att jag genom mitt liv har studerat och skissat en hel del djur och delvis har jag både Munka konstskola och den Akademiska ridkonsten att tacka för mitt speciella sätt att se på rörelser, skillnader och likheter.

Innehållet i kursen i övrigt var i år baserat på främst litteraturseminarier och den tunga boken "Integrated principles of zoology" Vilket visserligen var bra, men jag hade önskat lite mer föreläsningar och mindre läsning.

I övrigt har vi gjort en hel del kul saker:
- Studiebesök på Naturhistoriska i Gbg
- Studiebesök på Tjärnö, ett marinbiologiskt center
- Gjort en trädövning med "hitte på djur" vid namn Camincaliculer
- En plansch med systematik och fakta från valfritt djurslag. (i min grupp, röd jättekänguru)
- Samt redovisat om ett organ (cirkulation) och jämfört mellan olika djurslag/fyla (min grupp hade: daggmask, spansk skogssnigel, kejsarskorpion och häst. Gissa vilket djur jag hade, haha)
- Och slutligen hålla redovisning om ett djur med särskilda egenskaper, då jag hade Sjöhästen - "långsammaste simmaren"

En bra kurs helt enkelt!
 
Söta Camincaliculer..
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo