Ponny-Hästen


I dag hade vi en massa sällskap i stallet, alla (tre) hästarna var inne samtidigt så jag passade på att verka liten hästs hovar. Vi har filat lite varje dag för att hon skulle vänja sig vid att hålla benen i samma ställning som hovslagaren gör. Hon har gått från att tycka det var lite läskigt till att nu, främst tycka det är tråkigt att stå stilla.

En av hästkompisarna skulle ta en promenad för att skritta fram längs ett fält för att sedan rida lite på banan, så vi följde helt enkelt med på promenaden. Promenaden innebar till 90% stigar på ett fält förutom ett par ynka meter längs vägen. Hästarna har visserligen stått i hagarna längs vägen och sätt de flesta fordon, men med tanke på hur Misty brukar titta på bilarna ifrån ridbanan så var jag inte säker på hur hon skulle reagera vid ett möte. Självklart kommer det en bil.. och inte vilken som helst, utan den enstaka av tio som kör som en jäkla dåre, ett par rejäla kilometer i timmen över de utmarkerade 70, bakifrån, i en svag kurva samt i skymning... Men min lilla häst stod som en klocka, helt still! Antagligen så han hon inte reagera på något annat vis eller så han hon snappa upp mina signaler om alvaret i situationen. Hur som helst så var jag extremt tacksam och fruktansvärt imponerad av min lilla häst som efteråt trampade vidare som att inget hänt. Bara en stund tidigare hade hon flugit i luften vid förändringen av ljudet, då hästkompisen lämnat ängen och gått upp på en grusväg. Vågar inte äns tänka på vad som skulle hänt i fall hon reagerat likadant vid bilen.. Hädanefter blir det Alltid! reflexer på.

Tillbaka på ridbanan var hon i början inte alls lugn av sällskapet som jag hoppades på. Utan var två gånger värre än vanligt, hoppade i luften för ingenting som när kamraten började trava mm, var väldigt stressad och lätt blockerad. Men efter en stund kom liten häst kanske på att kompisen inte tänkte ta ett skutt över staketet och försvinna för evigt? Och började därmed slappna av.

Vi kunde därmed komma lite längre med att träna uppställning vid pallen och bäst av allt så fick vi med en lång och härlig mysstund. Självklart fungerade de klassiska ponny kli ställena även på henne. Hon är ju faktiskt en övervuxen ponny, med alla dess karaktäristiska och härliga egenskaper.  ;)  

 






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo