Shira: Den kräsna katten


Shira har repat sig så otroligt bra efter den senaste skadan! Dessutom har hon gått upp i vikt, fått muskler och man känner inte enbart en ryggrad när man klappar henne, utan en hel katt. Hon är finare än på länge förutom att hon inte kunnat sätta muskler på lår och rumpa där bett-skadorna var. Så hon påminner lite om en bulldog, med sin väl musklade framdel och smala rumpa, haha.

Jag vart riktigt förvånad över förändringen men misstänker att den nya foderblandningen gjort susen. Nu äter hon en blandning mellan tre torrfoder Acana, Mjau kattunge (föräldrafritt) och Mjau kastrerad utomhus. Acana är helt klart bäst innehållsmässigt då det inte innehåller spannmål, men jag får inte rätt hull på henne enbart på det fodret. Kattungematen har något försmå bitar för att funka till S, som vägrar äta "smulor" så nästa steg är att se om hon håller sig lika fin på Acana och Mjaus utomhus mat, vilken hade bättre form. Den stora önskan i från min sida är att byta till Porta 21's Sensible vilken är likvärdig mad Acanan men några kronor billigare. Men då den endast går att beställa via nätet måste jag testa det på fröken kräsen innan man köper hem en 10kg säck för 400 spänn :p.

Foderbytes projektet får dock vänta lite då jag mixtrat precis och det hela faktiskt verkar fungera. På blötmats fronten äten hon Shiba, Delicato i påse, dyra men innehåller åtminstone inte så mycket skit och det är den ända blötmaten jag någonsin fått henne att äta. Jag vill inte äns fundera på hur mycket pengar jag lagt ner på kattmat till Shira som jag bara fått ge bort och då har vi provat allt vettigt och en del ovettigt från färskfoder till hills och gourmet. Suck.. att prova Barfa skulle så klart vara kul, men med tanke på att hon inte äns äter smörgåspålägg, oxfärs eller något annat i "människomat väg" så...nej.. Laktosfri vaniljyoghurt är i övrigt det ända som duger i kylskåpet enligt Shira, men det anser inte matte är okey kattföda. ;)

 

Kommentarer
Postat av: ɑ n n i k ɑ

Söt :)

2015-04-10 @ 17:04:43 / URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo