Helgens bravader!


Hej på er, i helgen har det hänt en massa kul grejer. Jag har ridit min lilla häst första gången detta år, tränat i hagen, fotograferat Annas häst samt varigt på clinic i frihetsdressyr för Therese Granlund i från Horsevision!

Om ridningen, kan jag säga att hon blev väldigt spänd och stressad redan när hon förstod vart det begav sig och visade på flera sätt att hon behövde lite mental förberedelse innan jag fick sitta upp. Vilket hon så klart fick. Vi tränade lite i från marken innan jag började "om" med inridningen genom att lite kort följa uppsittnings rutinerna vi haft innan. Jag var noga med att se till att hon var helt nöjd med ett steg innan vi gick vidare till nästa och en stund senare ställde hon snällt och tryggt upp vid pallen så jag kunde sitta upp.Sedan blev det inte mer än några varv skritt, ridbanan är fortfarande hal, men åtminstone täckt med någon dm snö och jag var helt nöjd med att få komma upp på hennes rygg igen.

I och med att hon var lite stressad i går, valde jag att i dag bara gå ut i hagen och träna/busa lite kravlöst, vilket verkade uppskattat. Hon blir väldigt kaxig i hagen, på ett bra sätt, kröker på nacken och trampar under sig lite extra vilket verkligen gör att hon ser pampig ut, min fina lilla häst.

Sedan var det alltså Therese Granlund's clinic på eftermiddagen. De hade haft kurs för första gången på denna plats under denna helg så kliniken var en liten introduktionskurs för fotfolk och andra nyfikna och därmed ganska grundlig. Jag åkte dit mest för att kolla läget och säga hej, i hop om att få en hästplats vid kommande tillfällen och självklart för att lyssna på Therese också. Grunden är det viktigaste i arbetet och nu fick jag höra Therese variant om vad som var viktigt, så hinner jag och Misty öva i god tid. Punkterna som togs upp är snarlikt det sätt vi redan jobbat på, så det är bara lite småsaker som ska till. Sedan är det bara till att hålla tummarna att jag får en hästplats till nästa gång, är så tränings taggad!

Så här slående vackert var det när jag körde hem, isdimma, solnedgång och glimande snö. Misty var full av frost och iskristaller av dimman, som ett sagoväsen som den mist-häst hon är! ♡ Tyvär hade jag inte möjlighet att fotografera det på ett bra sätt med min föga kunskap, men den här kan jag bjuda på.  

 
Sedan ser visserligen hälften av bilderna ut så här.. eller helt suddiga.. Hon har kommit på att det (be)lönar sig att gäspa, som ni ser. :P Just nu har jag en häst som konstant, flemmar, gäspar, gapar eller skakar på huvudet, väldigt snyggt.. Men kanske ett lyxproblem när man är en tricktränings-entusiast. ;)

 





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo