Linslusen


Inleder då nya året med att vara sjuk, även om jag fortfarande förnekar det i tron om att förkylningen ska vara borta igen vid nästa andetag. Nu återstår ett par dagar av "jullovet" som egentligen inte alls är ett lov, utan är tänkt att vara 100% självstudier. Jag har en del att ta tag i med andra ord, men känner jag mig själv rätt så kommer jag använda min (obefintliga) förkylning till ursäkt för att slippa lyfta bok berget även i dag. :P

Orkade ialf ta mig ut och umgås med Misty en halvtimma i hagen i dag. Ridbanan är nämligen avstängd, då den är harvad för att möjliggöra att den går att använda när det är fruset och snö. Tyvärr har det då varigt plusgrader här ett par dagar, så den skulle i dag endast trampas sönder igen. Mistys ridning ligger därmed på träda så länge men jag har ialf inget emot att träna lite löst i hagen. Det ger ett utmärkt tillfälle för att se hur arbetet fungerar på andra platser än ridbanan och på hur "med mig" hon är. Jag vill ju i framtiden kunna ha med henne lös över allt och då kan det inte bara fungera på ridbanan. I hagen krävs klart även mer av mig. Är jag tillräckligt intressant för att umgås med? eller lockar gräset/ensilagebalen mer än mitt sällskap och godis som man ju faktiskt måste jobba för? Nu råkar jag nog äga en av världens gladaste hästar! Hon verkar aldrig ha en dålig dag och frågar jag om hon vill vara med så svarar hon -"självklart", man bli så himla glad. :)

Efter lite följa john stod vi en stund och övade på två nya små tricks, gapa på ljud kommando och flema på fingervisning. Dessa har jag delvis shejpat fram och delvis fångat upp när hon utfört de själv. Hon är ju himla smart och framförallt duktig på att prova sig fram, tror det blir det fjärde tillfället vi shejpat och i dag har jag då börjat lägga på kommandon. :)

Sen stod vi en bra stund i solen och myste, tog med rycktväskan ut så passade på att borsta av henne den fina lerinpackningen hon så omsorgsfullt skaffat sig. Den kanske inte var lika mysig som intorkad för hon stod och inspekterade mig ordentligt så jag verkligen fick rent på kli-fläckarna!

 
Fröken linslus! 

Mina kära borstar fick sig även lite omvårdnad i dag! Köpte en vanlig plastborsete först till M, men den blev utslängd lika fort.. usch säger jag bara och tack! vet jag mina naturborstar. Trixis och Camarons var i behöv av renovering, så det har blivit slipade, lackade och ommålade. Mistys nya fick också lack, för att göra den mer hållbar, kvar fattas bara namnet, hur jag nu ska placera det.

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo