Ont ska med ont fördrivas!


Äntligen börjar man piggna till lite och endast lite förkylning hänger sig envist kvar. Så nu börjar projekt ta sig upp på liten cob, igen..

Kanske inte lika drastiskt som rubriken, men det faktum att Misty nu senast blev rädd för att det var/lät annorlunda på ryggen tyder ialf i mina öron som att hon behöver mer ridrelaterad miljöträning. Skulle hon dessutom få ett återfall så är det allt skönare för mig om det sitter ett något mer dött föremål i sadeln i stället för mig. ;) Så förutom att ha gjort alla andra rutinmässiga saker som hör sadeltillvänjning till har hon även fått trava med en plastpåse över sadeln.

 

Lite övertalning behövde hon allt, men var slutligen trygg med att skritta och trava på volt med sin nya ryttare. Så nu är det bara för matte att fantisera fram fler potentiella Kamikazepiloter!

I övrigt blev det lite frihetsdressyr's träning med det nya vi fick med i från Therese kursen. Hela arbetet satt som en smäck, så jag får fundera ut nästa steg även här. I trickträningen hade jag tänkt att börja med spagat, men kom på att jag egentligen måste finslipa buggningen först, då det annars blir svårare för Misty att hålla isär de olika kommandona, då de (och spansk skritt) involverar toschering på olika ställen på frambenen. Något som en rutinerad trick ponny som Trixi inte hade några problem med att hålla isär, men som alltså är svårare för min yngre förmåga. Bugar gör hon fint på bägge ben med hjälpen att jag håller upp hovspetsen, så hon måste alltså börja hålla upp benet själv, vilket innebär signaler på smalbenet bl,a. Jag tror inte hon fick rätt på den ekvationen i dag, men det kommer så småningom.


Schabraket fick jag hämtat ut i dag med, något stort på liten häst, men det är inte lätt att vara kort i rocken! I övrigt har jag blivit löjligt förtjust i denna spontana kombo - bruna läder till svart sadel. -Humm. Jag har ju svart och brun hjälm, så varför inte sticka ut lite och låta temat fortsätta neråt? bruna läder och stigbyglar samt svarta skydd med bruna läderdetaljer? det känns varje fall som något som jag skulle kunna hitta på. ;p

 
Har dessutom fått hem en Eco grimma från Playlovelern.se, dess syfte är dock inte vardags träning, utan den ska användas till något alldeles särskilt. 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo