Att få drömma sig bort!

 

Att få drömma sig bort!
Kan ju vara mysigt i bland, speciellt när nutiden är lite tung och ovis. Visserligen är jag kanske lite för bra på att tänka på ”framtiden” då jag tänker framåt lite för mycket vilket gör mig dålig på att leva i ”nuet”.. Men jag kan liksom inte låta bli, jag spricker av längtan till att se vad livet har ett erbjuda.

Nu är ju min närmast framtid aningen ovis, så jag vågar inte riktigt fundera på de kommande åren. Men tja, varken jag eller Robin kan hålla oss i från drömmarna, så vi fastnade med att kolla på Underbara Gårdar här om kvällen. Alla är dessutom skånegårdar, så jag måste bara dela med mig om några länkar :) 
(namnet är länkat till anonsen) :)

Svaneholm:

Super söt liten gård med fina hagar, ser inte mycket ut till världen först, men har otroligt stor potential! Stall med 18 boxar samt några av dem är engelska/uteboxar som lätt kan göras riktigt fina, gärna med en paddock omringad med ett snyggt staket framför ;)
5 850 000:-


Önnarp:

Fin välskött hästgård, med 5-6 boxar och upplyst ridbana - på att det inte visas några bilder inne i stallet.. Å andra sidan har huset att av de snyggaste kök jag sätt och uterummet är fantastiskt!
2 795 000:-

Lundåkravägen:

Underbart fin gård, med ett stort ridhus samt en fantastisk ridbana! Inga bilder inne i stallet här häller förutom på de två uteboxarna. Men med tanke på hur huset ser ut invändigt.. så tvivlar jag inte på att även stallet är fint. Huset har trädetaljer i mörkt träslag vilket jag tycker är det finaste som finns, även uteplatsen är super mysig.
Denna gård var en av de största favoriterna os mig och R.. Men den kostar där efter också med sina hela
7 400 000:-

 

 

Hålsbroholms gård:

Luftig, vacker, ljus och elegant är denna gård! Dessutom har den ett ridhus som är lagom stort och verkligen passar in i gårdens atmosfär samt en välplanerad ridbana, 2 stall med sammanlagt 9 boxar. Däremot skulle jag personligen vilja bygga om ialf, det stallet man ser på bild, då det är för fyrkantigt för min smak..
4 650 000:-

 

 

Stall Duvarp:

 

Underbart, valplanerat och vackert! När t,om gödselkurran är fin, då har man lyckats som gårdsägare! Gården har sina rödatråd genom de röda detaljerna genom hela gården. Även i stallet med sina 6 boxar som är byggt med halvgjutna boxar vilket jag verkligen gillar. Varm sadelkammare med potential till att bli lika fin som inredningen i huset som är inrett i en smakfull engelsk herrgårdsstil, kolla in trapporna, bjälkarna och teglet inomhus, ännu finare blir det pga deras inredning som består av många häst skulpturer. Hagarna, läget och utsikten är fantastisk, även om det tog ett tag för både mig och R att reda ut vilket hus som var vilket, Det är verkligen udda.. fast på ett bra sätt. Duvarp är helt klart också en favorit!
6 900 000:-

 

Fick du någon Favorit? :))

 

 

 


 

 


Rebecca Dahlgrens bok

 
Rebecca Dahlgren, som har företaget RC Horse Vision tillsammans med sin man Christofer, har äntligen fått ut sin bok; ”Aktivera din häst med Horse Vision” - Trickträning Frihetsdressyr Horsemanship!" Som kommer att börja säljas om ca en vecka.


Boken har jag suktat efter sedan hon först berättade att hon skulle släppa en och den står definitivt högst upp på min önskelista. Bilden har jag fräckt lånat av Rebecca, men hennes bok kommer bland annat att gå och köpa via deras hemsida. Här! 

 

 


Grabb Möte


Ja Nu har ju Yvees två grabbar gått hos oss lite mer än en vecka, så idag när vi båda var lediga så vart det dags för ihop släppning. Eftersom Camaron fått gå och leka hingst nu ett bar tag som ensam valack i flocken, bestämde vi oss för att pojkarna skulle få ta en diskussion själva först. Utan att fruntimmerna skulle springa omkring och göra saken värre ;P De är dessutom brunstiga hela högen och allmänt hopplösa och förvirrade just nu.


Så vi släppte in Hotten och Camaron i en hage först, då Hotten är den ”rang högre” av hennes två, samt för att det inte skulle bli två emot en och risk för att H skulle bli ”starkare” genom att behöva skydda sin vän.

Men då det efter 40 minuter inte hade hänt särskilt mycket och var väldigt lugnt släppe vi även in Duvall i hagen. Vi hade faktiskt hoppats på lite mer spänning då alla tre hästar gärna dansar på bakbenen, men det var klart väldigt skönt att de tycktes komma underfull med att de var ungefär samma skrot och korn alla tre. I slutändan låg Camaron ner och vilade när H och D for omkring i hagen och gick inte upp ur sin eftermiddags tur förens de båda andra i princip stod och puttade på honom xP Tror att min grabb var ganska tacksam över att slippa sina galna brudar en stund :P


skitglad hotten!!

Jag och Yvan har dessutom tränat i dag tillsammans i ridhuset för första gången, och i samband med det råkade vi få ett oplanerat hopsläpp med Trixan och Hotten, som vars ”uppfostran” plötsligt var som bortblåst och vi fan båda hästarna galoppera i väg sida vid sida, skitlyckliga över att ha hittat en annan extrovert kompis som tycker om att galoppera som en galning. Men även dom återvände till verkligheten efter en stund och följde gladeligen med in i ridhuset.Morgondagen bjuder på i hopsläppning av alla pollarna :)


Pojkarna mina


Livet går allt vidare, även om det är tufft att bara gå och vänta på ett av de viktigaste beskeden i ens liv.. Midsommaren firades med Robins familj och på Lördagen var vi med hästarna halva dagen. 

Vädret var ju lite si så där, så ridhuset var väldigt lockande.

Jag och Robin har diskutera hur vi ska göra med hästarna, då han vill lära sig mer, och jag inte vill att någon av hästarna blir bortglömd. Camaron är ju min andra hands häst, arbetet med honom måste dessutom ta lång tid, samma saker måste göras och upprepas flera gånger och helst så ske det inte bli för stora uppehåll för hans del, han behöver rutiner och trygghet då han är en typisk LBI. Han kräver mer tid än Trixi, och då jag själv inte har tid i överflöd, blir det ofta att han blir lite mer sido satt än jag tycker om. Men då Robin vill lära sig mera, och lär behöva en hel del upprepningar själv på precis den nivå som Camaron behöver. Så C ska vara helt i R's händer en tid fram över som test. Vi startade i lördags med att de fick träna lite jojo och cirkel game, tillsammands.

Själv har jag lite nya ideer med Trixi som jag ska och har börjat introducera för henne. Fröken röd är just nu lite halt när hon travar. (Precis som Yvees ena häst) Men det är tydligen inte värre än att de frivilligt leker och galopperar snabba repor i hagen, så särskilt synd om dem är det inte :p Hon fick också vara med i ridhuset, då vi endast jobbade i skritt i från marken. Jag knäppte endast några bilder på C och R, sedan var jag och T tvungna att jobba.Den enda bilden jag fick på T var en "busted" bild.... På sommar halvåret får hon alltid en fixidee om att hon ska bita i saker? Här på Yvees grimmskaft haha, men vinter tid gör hon det inte :P


Marijke de Jong

 
 En liten inspirations video i från Marijke de Jong, den hollenska riddaren inom Akademisk ridkonst, 
Jag gillar verkligen hennes sätt att arbeta med hästarna, då hon använder en hel del olika metoder och då även mycket lösträning.
 

Keep moving forward?!

 

Här slängs livet upp och ner på millisekunder. Det jag trodde var stenklart och underbart visade sig vara helt fel. Jag har nu inte bara problem med ett omprövnings beslut ifrån Försäkringskassan som bygger på ett missförstånd. Utan nu har jag även problem med CSN, då jag under de senaste två åren läst till betyg på gymnasial nivå. Jag behöver nu läsa ett tredje år, och beskedet jag fick var att det var lugnt. Det var det inte visade det sig i dag då jag ringde CSN. Jag får inte en krona i från dem. Så vida jag inte får igenom min önskan om förlängt studiebidrag. Det fula i det hela är att jag hade sten koll på hur systemet fungerande, men någon stans måste det ha blivit ett missförstånd mellan mig och personalen. Sedan att mitt sommarjobb har fått stänga ner ett par försäljnings stationer och vissa jobbdagar då gått förlorade hjälper ju inte häller....

 

Förtvivlan är ordet!
Har har man drömmar och kämpar glöd till tusen. Man har en plan och en vilja med sitt liv, dessutom på ett plan som även gynnar andra. Jag vill jobba med att förbättra livsviloåren för andra levande varelser. Men behöver en utbildning för att ta mig ditt. Där emellan kämpar jag emot system som endast sätter käppar i hjulen istället för att hjälpa en. Konstigt och idiotiskt då du i dags läget är Beroende av utbildning för att kunna jobba och leva.

Jag få väll se var detta leder.. Då jag inte har någon som helst back up plan. Det är det här jag har velat sedan 2006 och i resterande av mitt liv. Så ännu är jag inte på vägg att ge upp.. trotts alla käftsmällar jag fått på vägen.

"It's not about how hard you hit. It's about how hard you can get hit. And keep moving forward."

Tack för de orden <3 de behövde jag i dag

 


Härlig Förändring


Äntligen blev det till 100% säkert! :D 


Jag får en ny väldigt önskvärd stallkamrat! Nämligen en av mina bästa vänner sedan nästan 10 år tillbaka, Yvee och hennes hästar!

Vi körde hit dem i dag, haha och det var väl ett äventyr i sig då vi endast kunde lasta en häst i taget i transporten och den andre av dem då blev tvungen att stå själv kvar i ett tomt stall. Så det var allt tur att vi var fem som hjälptes åt. Dock blev det ännu mer spännande av att bilden som skulle köra transporten i fråga bestämde sig för att ge upp och dö om man stannade den.. Vilket vi råkade göra på Oppegård.. tur att vår kära stallägare var hemma och kunde dra igång bilen med hjälp av traktorn. Hennes hästar var fantastiskt duktiga och gick rakt in i transporten trotts att bilen stod i gång med fullt brummande och vi andra var lätt nervösa över att den skulle dö.

Men nu är dem på plats! De ska få släppas i hop med våra andra om ca en vecka då det är en lucka i både min och Yvees jobbschema. Det ska bli så himla roligt och kommer säkert att bidra till en hel del mer fotograferande och samarbete hon och jag emellan, Super kul! :D

 
 
 

Kvälls träning


Känner att jag skjuter upp mina inlägg.. Är helt slut körd, de dagar jag är ledig fylls snabbt upp och kommande vecka, över midsommar jobbar jag ännu mera. 


Men här kommer några bilder i från söndags då Robin knäppte några kort. Fröken röd var ganska istadig och själv var jag trött, så någon vidare träning var det kanske inte, men vi fick knäppt några bilder på utvecklingen på stegra och buga ialf.

 

sidepassfront på lättare hållet.

och sidepass front på det lite svårare, får peta lite på rumpan på henne

 

 

stegra, hon har börjat hitta balansen, och kan gå högre utan att tippa

åt sidan, man får börja hålla i sig vid uppsutten träning tror jag allt :Plite mer önskvärd utseende på segran, istället för "stjärnkickar" modelen

glad ponny :)

Buga på den "lätta" sidan,

tränar på att hon inte ska gå upp förrens jag höjer spöt igen

bugan på "svåra" sidan, börjar bli skaplig men hon är fortfarande väldigt klumpig, och har inte riktigt förstått kopplingen med att hon måste flytta bak bakbenen på denna sidan.Klia lite på halvsovande röd kamel :3
Shopping


I Onsdags blev det lite shopping med mina kära bästa vänner. (Torsdag & Fredag var jobb dagar)
Främst skulle jag till väla för att hitta snyggare knoppar till mitt nymålade skrivbord, men när jag endå åkte mot Helsingborg tänkte jag att jag lika bra kunde åka in om hööks också ;)
Från väla fick jag med mig knoppar, ett pärlhalsband, ett basic linne, en svart klänning och en blommig väska. (haha, när man för en gång skull har lite pengar över så ”försvinner” dem)

Turen till hööks ledde också till köp av ridbyxor, vilket jag planerat. Nämligen deras prisvärda Jodphurridbyxa Svás Horsehead. N har jag visserligen inte hunnit rida i dem, eller ens haft dom i stallet. Men när jag provade dem kände jag att jag kunde gått ut med dom ut butiken med en gång. För jisses vad sköna de var! Nu har jag verkligen ett par andra byxor att slita ut istället för mina älskade Sonnenreiters.Röd Totten


Var på min vanliga kvälls tur för att smörja in röd totten, Mankammen var inte lika svullen däremot har manen fått en hel del stryk. :( Flätar man ut flätorna så trillar det av. Detta år finns det nämligen en hel del pinnar i hagen att klia sig emot så jag misstänker att det är de som är boven, till både hålen i täcket och en hel del avskavd man. Jag tror bestämt att pinnarna får tas bort innan hon råkar skada sig på dem på riktigt.
Visserligen ganska lång, men tun man...

:( Man kanske ska borsta ut det och göra extensions till na..


Men  när jag endå var där, blev jag så jäkla ridsugen inte minst av det underbara vädret som varit i dag utan Trixan indikerade även hon på att det kunde vara kul att hitta på något. Vi uträtta väl inga stordåd precis bara lite lätt gymnastiserade ridning med skolorna i de tre gångarterna. Vår ridning är allt utom på topp så bara skolorna tyckte Donnan var lite klurigt men att det var trevligt att röra på sig.

Vi gjorde så klart lite trick med, haha hon vart lite på hugget och valde att stegra första gången jag bad om spansk skritt, och jag kunde då konstatera att hon gick lika högt upp med mig på ryggen som hon gjort de senaste veckorna i från marken. Jag höll totalt på att kasa av, barbacka är det halt nog, och barbacka på en stående häst var jag inte beredd på. Tur att hennes mage var så rund att mina kramandes ben inte kom längre bak. ;) Sedan fortsatte vi med de vanliga övningarna som Fröken säkert kan utföra i sömnen vid det här laget.
Min relativt nya stallkamrat som var där samtidigt kom och snackade lite med, hon hade aldrig sätt oss träna och tryckte promt att vi skulle börja ha shower xD Nej men det var trevligt att höra alla fina komentarer och lovord :) Speciellt när man knappt orkat engagera sig i träningen på senaste tiden. Nu känns det som att både jag och Trixan fick lite extra krydda :)Min Älskade stjärna
<3


Sommar Pyssel!Över helgen då jag vart lite piggare har jag däremot börjat på an av sommarens pyssel grejer. Nämligen att måla mitt gamla fula skrivbord, och med hjälp av Robin förvandla det till ett snyggare vit skrivbord med shabby chic inspiration. Här får ni förebilderna, dock glömde jag fota den på plats i rummet, synd då det blev en ganska stor skillnad. De lite mer detaljrika efter bilderna får ni senare i veckan, jag ska bara införskaffa nya knoppar först ;)Migrän...


Hej på er, nu är jag någorlunda tillbaka. Det blev lite granna springa in i väggen syndrom förra veckan. Jag jobbade ute i kylan förra helgen och fick även hoppa in som ersättare på måndagen samt jobbade onsdag. Detta i 14h pass som man blir rätt matt av, och framförallt frusen. Så en kombination kyla kylan, jobb, stress och skolavslutning var droppen. Jag låg i migrän i två dagar efter det och fick inte i mig någon mat på tre dagar. Det tog musten ur mig så dte är inte förrens i dag (tisdag) som jag faktiskt orkat göra saker på riktigt.

Nu börjar jag komma på fötter, även om hästarna nog får ha lite sommarlov tills efter midsommar.Hittade en bild som Robin tog för ett tag sedan, vi skulle fota lite, men självklart så dog batteriet ;)
Finna donnan!


Hööks rockar?


Eftersom jag faktiskt är en föredetta rock/alternativ scene tjej (old times) måste jag bara vissa detta schabrak. Även om jag inte kan bestämma mig för om det är tufft eller ej ;) visserligen finns det i rosa och ljusblå med (inte lika tutft) Men vist vore det urgulligt med en liten punktjej och hennes ponny med detta schabrak?!
Eller så är det bara mitt nostalgiska rock hjärta som talar! X)

För övrigt så har Hööks 15% rabatt på alla sina ridbyxor. Så nu ska det köpas ett par slit och släng Jodphurridbyxor!


Sommar Pyssel!


Så där! Nu var denna helgen med jobb över, så sommarlovet är officiellt. Även om jag visserligen har lika mycket att göra som vanligt. Mattematiken kan jag inte bara lägga undan, fler jobb dagar kommer och jag har lite andra studie relaterade saker att fixa inför nästa termin. 


Däremot har jag även en rolig kategori på ”Att göra” listan. Nämligen sommarens pyssel projekt, som ska sys och pillas med de dagar då det är lite tråkigare väder. En sneak peak kommer med den här bilden nedanför. Men med tanke på vad jag skrivit innan så kan ni nog lista ut vad det ska bli. Däremot har jag inte allt matreal jag behöver ännu, utan får åka ner till Stoff och stil i Malmö innan jag sätter i gång för fullt.

 

Sedan har även jag.. Snöat in på pärlor.. Strassstenar har aldrig varigt min grej, men pärlor däremot känns mycket lyxigare och klassiskt. Så det kommer bli några häst relaterade pärlprojekt med ;) Men det får ni se senare.


RSS 2.0