Åtal

 
"Nytt åtal för hästplågare"

Världen Den amerikanske hästtränaren Jackie McConnell, som nyligen dömdes till stora böter och tre års villkorligt straff för djurplågeri, står snart inför rätta igen.

Det var efter att en djurrättsorganisation hade smygfilmat Jackie McConnells grymma träningsmetoder på den anläggning där han tränar Tennessee Walking Horses som åtal väcktes. Tränaren dömdes nyligen för djurplågeri till 75 000 amerikanska dollar, ungefär 450 000 svenska kronor, i böter och tre års villkorligt straff med samhällstjänst.

Nu åtalas han på ytterligare 17 punkter. Det nya åtalet grundar sig också på den film som publicerades tidigare i år. Rättegången är planerad att hållas 13 november. Detta berättar Horsetalk."  Källa
 
 
Så ännu är det inte över. Vi hoppas att han blir dömd på ett par punkter till, helt enkelt.Jag ska se om jag kan hitta någon artikel som talar om lite mer. Personligen hoppas jag ju att han även får djurförbud..

Straffad

 
"Hästplågare i USA straffad

Världen Den amerikan som "tränade" Tennessee walking horses på ett brutalt och vidrigt sätt har dömts till 75 000 dollar i böter. Han fick även tre års villkorlig dom, där han måste göra 300 timmar samhällstjänst åt det amerikanska jordbruksdepartementet.

Straffet är det hårdaste som någonsin utdömts under Horse Protection Act i USA noterar The Humane Society of the United States som med hjälp av dold kamera dokumenterat hur tränaren använt grymma och förbjudna metoder för att få hästarna att göra höga frambenslyft."

Ni kommer säkert ihåg videon med de stackars utnyttjade Tennessee walking horses, hästarna som cirkulerade runt i maj detta år. Skönt att USA är ett ganska handlingskraftigt land vad det gäller djurskydd.

Ni kan se resten av artikeln här!
Samt finna en länk till videon.

Bilder


Även om jag kanske inte alltid har ork att sätta mig ner för att skriva en bra passande text till inläggen. Bör jag kunna skärpa mig så pass att jag ialf, publicerar bilderna. I bland känna det som att texten man skriver är... - Ni vet, det känns lite som att hälsa artigt på en människa man inte tycker om. Orden känns liksom inte rätt och är ut krystade. Visserligen tycker jag om att berätta hur träningen har gått om man nått några specifika framsteg, "aha" upplevelser, wow känslor eller gjort något fel som man kan ta lärdom av. Men väldigt måna träningar är ibland bara, "Bra". De tillfällen där övningarna bara flyter på som de ska och utförs med grund nivån i alla övningar. Att sätta sig ner och försöka analysera hela passet är helt meningslöst när man har den känslan i kroppen.

Så kontentan:
Hädanefter blir det inga fler ut krystade texter, utan jag skriver när jag känner för det. Istället blir dessa inlägg i bildform med enstaka bild texter. Så får ni fråga om ni funderar på något. :)

 

haha, kanske inte den rundaste galopp jag beskådat, men hon kämpar ialf med att
försöka hålla en kort galopp. 


 
Ja, jag är lite väl hönsmammig när hon ska buga på denna sidan, 
och är sen med att släppa ner hoven, för hon går så långt bak :3


Hösten är här!


Burr! Nu fick det allt vara slut på sommarbete för pollarna. Gräs är där visserligen fortfarande så de badar i det. Men vinterpälsen börjat sättas och själv har jag redan plockat fram både morgon tofflor och vinter jacka. Just nu pendlar humöret mellan kategorierna Häst-höst och Krypa-ner-i-soffan-höst samtidigt som verklighetens kategori Studie-höst ständigt flåsar mig i nacken. Men att hästarna är inne är inte bara mysigt utan det blir även lite lättare att ta stöd av rutinerna som tillkommer. Specifika mockningsdagar och gemensam tränings kvällar, härligt värre!
 

Den vita springaren


Robin har faktiskt äntligen fått sitta upp på sin vita springare. Något han velat länge nu. Däremot var de ganska nervösa båda två, eller tja, Robin var både nervös och förväntansfull och råkade väl helt enkelt smitta av sig på herr C. Sedan hjälpte det inte att där kom en enormt stor broms/ hästfluga på flera cm som började jaga oss. Men efter en flykt in i stallet kunde vi ialf genomföra uppsittningen och några varv i skritt så harmoniskt som möjligt.

 

 Promenad


Igår gav sig fem av sju hästar iväg på en skritt runda på stubbåkerns vidsträckta landskap. Vi har faktiskt aldrig ridit ut så många i stallet samtidigt då vi ofta är i stallet olika tider. Robin hade dessutom sin utritts debut då det var bestämt att vi bara skulle skritta hela rundan.

I bland är det bara så härligt att koppla av, låta det ta tid och ljuta på hästryggen. Robin slängde jag upp på Trixi som först bara hade ”kapplöpning” i huvudet när hon upptäckte vart vi var på väg. Men Robin rädde ut det hela enkelt och efter en stund gick fröken ponny på långa tyglar och njöt. Själv satt jag upp på Camaron som nog även han hade velat sträcka lite på benen. Om inget annat trodde han att det var det som var förväntat av honom. I Spanien jobbade han som turist häst och gick utterritter i princip hela tiden. Han var den häst som delades ut till turisten med större ridvana och ville ha en het häst. Jag tror detta går igenom fortfarande, för han är nästan aldrig så stressad som när vi ska rida ut. Därför var denna tur helt perfekt för honom. Han tacktade en del i början, gick på och var stressad. Men efter mindre än halva turen började han inse, att han kunde slappna av precis som de andra. Han slappnade av och gick verkligen fint och lugnt på långa tyglar. 

En lugn ridtur ger verkligen näring till själen det samma gäller stoltheten till mina två underbara hästar och så klart är jag stolt över min fina Robin som är helt underbar med hästarna. 

 RSS 2.0