Trixi söker medryttare

 

Då jag studerar på annan ort och inte har möjlighet att flytta med min ponny förens till sommaren. Söker hon någon som skulle vilja pyssla och rida henne fram tills dess. Hon söker en glad person med ett sunt hästtänk som gärna vill lära sig mer om sammarbetet mellan häst och människa. Din ålder spelar ingen roll, men jag ser helst att du inte väger mer än 70kg eller är över 170 då hon är ganska smäcker ponny. Dessvärre finns det dåligt med bussförbildelser till gården, så snälla föräldrar, moped, cykel eller bil är en fördel. 


Trixi är född 1998, och har varigt i min ägo i snart tio år. Hon står uppstallad på en gård i Härninge 262 95 i Ängelholms kommun tillsammans med fem hästkompisar. På gården finns ett mindre ridhus, närhet till ridbana och en liten skog att rida i.

Trixi och jag har förr tävlat lite i hoppning, men senare har vi endast ägnat oss åt dressyr/akademisk ridkonst och skogsridning. Samt markarbete som NH, frihets dressyr och trick träning. Hon är en mycket lugn och trygg ponny som finner sig i de flesta sammanhang. Är man en van ryttare går det utmärkt att rida ut ensam i skogen, med sällskap kan man slänga upp vilken nybörjare som helst på hennes rygg. Hon trivs även med arbete i ridhuset, men vill gärna ha en varieradeträning med flera moment för att bli nöjd. Trixi kan en hel del trick, som buga, yoga och att stegra (även påbörjat ligga) på specifika komandon. Som många tricktränade hästar händer det att hon ibland gör ett trick för att få uppmärksamhet, men då hon är en bekväm och trygg häst, behöver man inte oroasig för att det ska röra sig om en säkerhetsrisk. Bör nämnas är dock att Trixi är svårlastad, så hon kan dessvärre inte lämna gården för ex träningar. 

Som medryttare får man även ansvaret för mockningen av de fem boxarna i stallet En gång i veckan. Övriga dagar mockar de andra uppstallade. Annars så får du komma till stallet så ofta du vill och göra vad du behagar. Min tanke är att ta en liten avgift på 300:- i månaden för att du ska få bli medryttare. Men då jag endast är hemma ett fåtal helger får du ha henne nästan helt för dig själv. 

Perioden gäller från Januari 2014 till mitten på Juni, mellan den 1 – 13 januari är jag på plats i Skåne, denna tid går det bra att komma ut och hälsa på mig och Trixi.

 

RSS 2.0