Nordens Ark

 
 
I morgon bär jag och hela etologi och djurskydds klassen i väg till Nordens Ark. Vi ska spendera fyra dagar på plats åt att observera djur och ha trevligt samt för att lära känna varandra mer så klart. Internet lär jag nog inte ha tillgång till, men det är ju inget ovanligt att denna blogg har ett par fria dagar.

Resan ska ialf bli kul, spännande och klurig då vi sätts in i analys frågor kring etik, välfärd och djurskydd på riktigt. Och våra lektorer gör inte prestationsångesten mindre genom att uttrycka fraser som "- Ni kommer att ha mängder av förbättringar till Arken och lär ha löst alla deras problem när ni åker" Haha nej men "spännande" är ordet.

Till veckan hör även en liten personlig uppgift. Nämligen att ta med några intressanta tidningsurklipp, en intressant bok och en "bild som beskriver dig själv". Boken jag valt är såklart; "Alla kungens hästar" av Emelie Cajsdotter och bilden som beskriver "mig" får ni här:

 

Motiveringen till val av bild tänker jag skrifta här någon dag och har planerat ett tag då det är en inblick i hur jag ser på mig själv. Vilket också beskriver mig bra på ett annorlunda sätt. När jag började på Munka folkhögskola fick vi nämligen denna uppgift och fick välja ur en kartong med bilder. Min blick föll självfallet på denna med en gång.

Från fotograferingen

 
 
Jag tänkte bjuda på några bilder i från senaste fotograferingen med Yvve bakom kameran. Vilket blev en ganska skrattfylld och oseriös fotograferings dag.

Osmickrande miner och vinklar bjuder vi på! :D 

 
jag misslyckades grovt med att göra plankan.... 
 

Tack för din tid och hjälp kära Yvve!! 

P.s jag har en fantastisk häst som står ut med allt! 
 

Första läroveckanFörsta läroveckan är redan till ända, hittils har vi fått en inblick i kommande kurser som, Djurskydd, välfärd och etik samt etologi kursen. Med detta har vi sätt på en några kortare filmer om just djurs beteende vilket jag tänkte dela med mig av i tre punkter.

- Denna första film handlar så klart om det viktigaste i livet: Hur vi söker föda!- Vill man dessutom ha ett lärande i hur människors synsätt på djurskyddsinspektörer är. Eller hur otroligt irriterande och meningslös denna yrkesgrupp är, rekomenderar jag denna filmen:

"We bought a zoo"


- Våra Lektorer(?) vill även tipsa om filmen Ice Age vilken är ett praktexempel på insikt kring forna djur och deras miljö.
 

Haha okey! skämt åt sido ;) Hela veckan har främst gått i "informationens" tecken förutom någon enstaka och kortare kursintroduktioner.

Det där med Ice Age, var visserligen sant, så min kvälls underhållning är nu räddad!


Ridmode i ny tappning?

 
 
Robin fick till sist ett par egna ridbyxor i födelsedagspresent (också kunde jag få ha mina ifred). Men det fans även en annan baktanke med de där ridbyxorna. Robin började nämligen söka sig efter andra ridbyxor. De av modell som är Nåågot dyrare än Hööks variant om man säger så. Det var helt enkelt så att det blev en bra lösning att ge honom Hööks varianten innan han blev förälskad i ett par svindyra.

Men det har väl knappast undgått någon att utbudet för våra ryttarmän är något begränsat. Något som även Robin fick erfara i sitt letande. Plötsligt sliter han blicken i från datorn och utropar något i stil med "- Jag borde designa snygga ridkläder till män! det finns ju inte" Något som jag instämmer att han har helt rätt i. Är man inte intresserad av diverse pikètröjor, cardigans eller tightaridbyxor så är utbudet något smalt.

Diskussionen kring detta varade tills jag kom på att vi kunde ju arrangera en fotografering med ett urval kläder som Robin själv skulle vilja att hästvälden tog inspiration av. Sagt och gjort! Vi fick låna härliga Duvall som hästmodell och far till stallet med halva Robins garderoboch uttänkta outfitts...

Gissa vad? Självklart dog batteriet för mig (vilket aldrig har hänt under mina 5 år med kameran)

Så..Tack för mig! Det var det ända jag hade att säga denna gången. ;D
Här kommer de få bilder vi lyckades knäppa.
Lycka bättre till nästa gång!
Eller vad man nu säger.                          P.s Vi pratar mode! och inte säkerhet så då får helt klart hängslen vara med. ;) 
 
 


 
 
 
 På plats i Skara

 
Hej på er.

Jag har knappt hunnit landa men har i alla fall en ledig förmiddag denna dag vilket känns behövligt för att få pusta ut lite. I söndags rullade alltså bilen mot Skara, en resa som tog något mer tid än beräknat. Men som tur var hade jag det bästa av sällskap, nämligen min bästa vän som även hon ska börja en utbildning i Skara, fast på distans.

Just nu bor jag i ett studentrum på 12 kvadrat med balkong. En lyx som innebär att jag har något mindre rum än övriga i huset. Och jag som är än väldigt frusen person kan inte ens utnyttja denna "lyx" men så blir det när man blir tilldelad ett hus i sista minuten.

Trixi och min kära katt Shira bor alltså kvar i Skåne för tillfället då djur inte tillåts på rummen. Men redan i början på nästa vecka ska jag besöka ett stall där Trixi troligen kommer att få bo. Shira får dock vänta med att flytta upp ett par månader till, tills jag hittat nytt boende.

På skolfronten har vi hunnit ha en liten grundlektion inom djurskydd, välfärd och etik. Tro mig när jag säger att jag längtar till nästa! Vi har även redan fått ett par uppgifter kopplade till studie besöket på Nordens ark vecka 38. Ett besök jag verkligen ser framemot .
 
 
 Kan väl säga att jag är fruktansvärt förälskad i min nya vackra stad! 

 

RSS 2.0