Allahjärtansdag långhelg


Redan på torsdagen var jag nere i Skåne igen och självklart var jag i stallet redan samma kväll. När jag kom dit fick jag en riktig chock då det stod kanske 7 bilar parkerade på stallplanen och jag undrade en stund om stallägarna möjligvis byggt ut stallet med fler boxar medan jag varit i Skara? I vanliga fall brukar där nämligen inte vara en kotte i stallet när man är där. Men det var väldigt roligt med det fullt stall för ovanlighetens skull. : )

Förutom att prata med stallkamraterna och finbesöket blev det även lite träning. Trixan fick ett träningspass från marken med syfte att det skulle vara kul att vara med mig. Jag gav henne ett stort utrymme för egna idéer och påhitt och stundtals var det helt hon som bestämde när hon skulle få godis. Faktum är att hon redan har blivit väldigt frispråkig med att bjuda på våra trick. Vilket jag ser som en enorm framgång då hon åter igen verkar trycka att vårt arbete är väldigt kul. Vi är just nu i ett stadie då jag berömmer allt jag ser som bra och inte inverkar nämnvärt på vad det är vi ska göra. Som ni såg i något av de föregående inläggen har vi jobbat mycket med target, främst som en start för att få henne att prova saker mer själv. Tidigare har hon ju i princip varigt lärd att ignorera alla typer av föremål som ett resultat av mycket miljöträning. Något hon varigt väldigt bra på, för bra på. Det var inte allt för lätt att börja med target på en ponny som kommer in i ett ridhus fullt med konstiga saker som hon helt ignorerar. : P Snacka om ett bakslag i minna tankar om att min tidigare träning varigt ”felfri”.

Så, vad håller jag egentligen på med just nu? Och vad vill jag i min träning?
Allt och inget kan man väl säga. Det är inte allt för lätt att bo 31mil ifrån sin kära häst och då endast träffas ett par gånger i månaden. Förutom att Trixi faktiskt är glad att se mig när jag kommer ner kan hon även vara en smula purken över att jag varigt just borta. Hon kräver definitivt mer av mig i våra träningspass för att hon ska prestera. Träningarna just nu är därför väldigt basic. Vi gör saker som vi kan och gjort många gånger och jag försöker mest kompensera min frånvaro med en rolig stund tillsammans, kärlek och morötter. ;)
 
 
Så här såg fröken ut under söndagen. Jag fick en pik av Helena sist om hurvida jag använde mitt fina dyra träns eller inte. ;) Så nu kan jag ialf säga att jag använt det två! gånger. ;) Något bett blev det dock inte, hade jag tagit med stången hade hon haft sin fulla AR outfitt på sig. Men det fungerade utmärkt att rida med tyglarna endast fastknäppta i sidostyckena. Eller tja, jag hade ju lika bra kunnat strunta i tyglarna helt, då dom inte används.. Men hur som helst så försökte jag få klickertänket med upp på hästryggen och det hade säkert gått bra om jag inte vore världens klant som hinner skada mig redan innan jag tar mig upp på ponnyn. Träpallen tippade nämligen när jag klev upp och jag föll handlöst rakt ner på den(?) och lyckas bli totalt blåslagen (!?) Jösses.. vart stel som en planka i två dagar efteråt. 

(Ursäkta för allmänt rörigt inlägg, håller på med för många saker samtidigt just nu tror jag :P) 

RSS 2.0