Phuu..


Hej på er, längre ner har ni det efterlängtade inlägget om hur det gick i lördags. Jag var helt slut efter helgen och har letat efter energi för att orka skriva färdigt, vilket har lyst med sin frånvaro. I dag en Monster energidryck senare så blev det ialf klart. :p

I går gjorde jag en stor jävla tabbe och är fortfarande så fruktansvärt sur över mig själv. Jag var riktigt trött, men efter att ha tittat på när hela stallet och hala grannskapet haft lektion ute på banan kände jag bara att jag ville rida. Jag skulle "bara" rida en liten stund och passa på att rida i hoppsadeln, för att testa. Hon har vi varigt så trygg i ridningen och uppsittningen så jag tänkte inte göra en så stor grej av att jag inte ridit på en vecka. Men.. tja, hon blev helt enkelt rädd när jag satt upp, för gud vet vad, jag kom vän antagligen inte upp ordentligt tillräckligt fort och när hon tog ett steg fram nudda jag henne troligen i flanken med hälen och var därmed av lika fort efter ett par rejäla bocksprång... Så, nu sitter jag här och har ont i ländryggen/bäcknet efter en rejäl smäll och uppskrapat knä, stel och halt. Suck.. men det värsta är att jag nu måste börja om igen.. Det bara sprutar ur svordomar när jag tänker på hur dum man kan vara.. Så förbannad tjej med sårad stolthet får spendera valborgen på ett helt annat sätt än hon tänkt...Träningen i lördags


När resan blir målet:

I lördags var vi då i väg för första gången jag och Misty. Det blev en ganska impulsivt planerad resa, vilket resulterade i att vi hade en hel del lastning att träna under veckan innan. Med tanke på att det kunde slutat lite hur som helst, så är jag mer än nöjd över lördagen och Misty överträffade verkligen mina förväntningar. Bortsett från den "lilla" detaljen att hemlastningen tog tre timmar (hehe). Men, jag var fullt medveten om att vi inte var helt redo att åka och var därmed helt inställd på att vi skulle kunna få problem med lastningen. Det positiva i det hela var att jag varken hade bråttom, behövde stressa och helt enkelt hade all tid i världen för att lösa situationen. Helgens mål var som sagt att bibehålla lugnet, se det hela som en träning och lösa eventuella situationer på ett sätt som skulle stärka vår relation. Tillslut kom vi ju faktiskt hem och jag fick lite hjälp och nya knep med på köpet.

Det var en väldigt ångande och stressad Misty som klev ut ur transporten, men en liten promenad senare återvände min lugna fina häst, som sedan stod avslappnad och åt hö i sin hage, men något avbrott för att gnägga efter hästarna som gick fram och tillbaka till ridbanan.

Under eftermiddagen var det slutligen våran tur att få lektion och det gick väldigt bra. Jag fick väldigt mycket beröm för allt grundarbete vi gjort och över hur väl och stadigt hon hängde med. Vi fick faktiskt även vissa upp vår arbete även löst (grimskaftet låg överryggen) viket fungerade klockrent i både skritt och trav trots att där var en annan häst på ridbanan. Det fanns ingen tvekan hos Misty om vad som skulle göras och hon var lika fokuserad och lättarbetad som på ridbanan hemma vilket verkligen är fantastiskt när man ser till att det var första gången på "bortaplan". Och vi fick så himla mycket beröm jag och Misty, över vårt arbete, relation och vårt förhållningssätt och inställningen till träningen. Jag vart verkligen helt omtumlad över att ha fått umgås med så mycket trevliga människor en hel dag, som jag dessutom har ett delat intresse med. Kort och gått lördagen var verkligen en toppen dag och jag längtar till nästa gång! Vi får väl se om det blir som fotfolk eller med häst, då jag dock lovade att lastningen skulle fungera nästa gång vi kom dit. ;)


Flickorna Misty och Fanny på bild. 

 Lånad bild från; Anne källgren, Kyrsta häst 

Tjoohoo


Fullspäckat schema hela veckan, och morgondagen lika så. Men jag får helt klart skylla mig själv, då jag har en förmåga att ta på mig lite mycket projekt i emellanåt. Även om det är ovanligt att det är så här mycket på en gäng.

Jag blir verkligen förvånad om jag på tisdag morgon kliver upp och inser att helgen fortlöpte helt utan, klabb och incidenter. Men jag har åtminstonde bestämt mig för att oavsätt vad som händer så ska jag inte tappa kontrollen över mitt lugn och lösa situationer som de kommer.

Misty går på släppet och vi har tränat en stund varje dag sedan i måndags. Hon är väl inte riktigt alls så lugn som jag vill ha henne och inte jätte redo vad det gäller lastningsbiten för sin första kurs. Men, hehe nu är jag som jag är, så om min impulsivitet till saker nu ställer till framtida lastning, så får jag väl lösa det i efterhand, som tur är ska vi inte så långt utan en knapp halvtimme med släp. Däremot är jag lite orolig då det är en heldagskurs och jag inte har den blekaste om hur hon kommer reagera när vi är borta. Här hemma är hon ju en helt annan häst en det stressade yrvädret som klev ur transporten i augusti. Men jag har ingen aning om hon kommer gå tillbaka till det stadiet på lördag, eller om hon kommer vara någorlunda som "vanligt". Antar att lördagen kommer vara ett ganska rejält facit på hur stark vår relation egentligen är samt hur hon förändrats och blivit mer stresstolerant eller inte av det arbete vi gjort med hennes personliga utveckling.

Hur som helst så tänker jag vara där och stötta henne, om det så kommer sluta med att jag får sitta i hennes box som sällskap i stället för att se på de andra kursdeltagarna. :P Kurs ska vara roligt, lugnt och det är en perfekt miljöträning, så oavsett hur mycket jag får ut av just min lektion så lär hala dagen vara ett ypperligt träningstillfälle.

Söndagen ska jag på teoretisk visningskurs, även om jag aldrig anmält Misty till kommande Visning, då det kändes för tätt inpå, men det kommer fler sådana. Sedan hinner jag springa bort på det sista utav pole-träningen, där det börjar knyta i hop sig mot uppvisning.. Jösses..


 
 

Vi ska på kurs!


Det var ju främst ridningen jag skulle fokusera på nu ett tag framöver. Men så i går fick jag en chans som jag bara inte kunde låta undkomma. Såå, lite i sista minuten råkade jag anmäla mig och Misty till frihetsdressyrskurs, för Therese Granlund i helgen! Jag tror jag väljer att se på det som lite "tröst shopping" under denna hopplösa sadeljakt som hemsöker min hjärna jämt och ständigt. Så, veckoplaneringen fick ändras lite, då jag behöver titta på vart jag och M ligger i Fri-arbetet som är något försummat. Lastträna måste vi med göra. Också har jag en hemtenta tills fredag att skriva klart.. - Jadå, jag har koll på läget...

 

Gårdagen och dagen


Hej på er!
Som ett gäng säkert redan sätt så var jag och Misty på premiär utritt i går. Anna och Fullblodet var med som moraliskt stöd, även om fullblodet i fråga var fjompigare än unghästen han skulle vara stöd till..
Hur som helst så gick det väldigt bra, vi har en bit skogsvägg som börjar borta vid grannen och sommarhagen, som är perfekt nu i börja då vi inte stöter på några "konstigheter". Det är även min och Mistys vanligaste promenad väg så hon känner till den väl och vill vi sedan utöka ridturerna går det två olika rundor i skogen där vi slipper bilar och annan trafik. Jag hoppade upp på ridbanan som vanligt, skrittade något varv och sedan traskade vi i väg. Läskigaste stället på hela gården är mellan stallet och min bil, där hon går varje dag, flera gånger. :P I övrigt fick jag stoppa henne från att smita i väg på egna stigar, gå före fullblodet och äta diverse växtligheten på vägen, haha. Frustade gjorde hon också en del, varpå jag höll på att få en hjärtattack första gången.. Men det var skönt att äntligen få komma ut och torsdagarna lär fortsätta enligt denna plan.

Dagen: Sadlar..alltså man blir ju gråhårig, tror jag får byta utbildning eller vina på lotto. Det fanns verkligen mer än en anledning till mina många sadellösa år, så mycket lättare livet är helt utan sadlar!


Har Misty bild brist, så bjuder på några 2013 bilder på en väldigt snygg Trixi(!) och en 10kg tyngre jag.... 
 


 

Ridhäst


Dom svårare dagarna när Misty varigt väldigt spänd, orolig och nervös har ridning överhuvudtaget känts väldigt avlägset. Samtidigt som det titt som tätt dykt upp en hel del exempel i Welsh forumet på FB, om fina unga Welshar som efter endast ett tiotal gånger under ryttare går i alla gångarter, rids ut själva, rids av barn, hoppar eller går i en trevlig form. Jag har suckat lite av avund varje gång, då jag nu är uppe i fler ridpass än jag kan räkna. Men nu när vi väl är igång lite mer och Misty blivit mer trygg börjar dessa särskilda Welsh egenskaper träda fram även hos min kära nervösa Cob. Fick nypa mig själv lite i armen i dag när det var full kaos runt ridbanan och min lilla häst inte ens lyfte blicken utan jobbade på som att hon aldrig gjort annat. I dag jobbade vi i på 8-volt i både skritt och trav med omställning och sittbensbyte i trav samt övergångar och ökning och minskning av traven. Jag ser verkligen mer och mer likheter mellan Misty och hennes far, något som gör mig väldigt säker på att detta kommer bli riktigt bra.

Med en liten smygstart har jag börjat spana på sadlar igen, med lite hjälp från Helena. För i den här takten kommer vi behöva en ordentlig sadel snarare än jag trott. Slår dock fortfarande fast vid att vi ska ha en allround trots att en dressyrare börjar kännas lockande. Men vi ska rida ut, klättra, traila och bli världsvana långt innan vi sätter hovarna på någon eventuell dressyrtävling och då är det en hopp eller allround som gäller.
I wanna dance around the fire 
Barefoot in the rain, Singing again 
Paint my face with colour
And kiss the man
The man with the hippie van

 Hööks tävling!


Hööks har en tävling när man loggat in på "sitt konto" vilken går ut på att kommentera och sätta poäng på en valfri produkt. Eftersom jag är en levande Hööks reklam (typ) och är lite nördig med att kommentera online produkter satt jag en dag i Mars för att göra just detta och upptäckte tävlingen.

Resultatet blev att jag van! så i dag ramla ner ett presentkort på från Hööks i min brevlåda. Det tackar man för!
Ny vinnare lottas varje månad, så in och kommentera om ni också vill få chansen!

Lustigt nog var jag inne på Hööks tidigare i dag då jag ändå skulle till den delen av stan. Passade då på att klämma, känna och prova lite saker. Självklart kom kortet hem samtidigt som jag nu i eftermiddag så är nog lat och läggar en beställning via nätet i stället för att fara dit än gång till. ;)

Nya ridskor får det bli så jag äntligen kan använda mig av mina chaps (också från hööks..) och det där fina bling schabraket som påminner mig om ett favorit schabrak jag haft till Trixi i hoppmodell som tyvärr var för litet till Misty och får hitta ett nytt hem. 

 
 
Sedan var där en hel del nyheter i butiken bla dessa stövlar nedan. Kommer i håg att jag suktade efter de mörkbruna i liknande (samma?) modell. men önskade att de fans i svart.. Kommer dock ytterligare behöva två presentkort till för stövlarna så de får hamna på min långa önskelista i stället. 

 
 
 

Blivande dressyrhäst?


Efter andra passet i kapson har jag i dag insett att min lilla häst har en relativ hög ridbarhet trots hennes ringa utbildning. Vi kan ställa, svänga, styra och fördela vikten utan större signaler i skritt. Hon är dock fruktansvärt ojämn och har mycket svårare i högervarv och bär helst på vänster bak, så där kommer vi ha mycket att jobba med. Ojämnheten går som tur är även att jobba på i från marken, då jag insett att min fina sits sedan i gymnasiet har passerat sitt bästföredatum och definitivt behöver renoveras. Jag kan därmed inte svära på, att det inte är jag som bidrar till snedheten, alltså är det lättare att hjälpa Misty utan en klump på ryggen från marken där hon också är mer påverkbar och utbildad. Så vi jobbade igenom högervarv en stund tills hon slappnade av och frustade.

Dagens andra framsteg är att hon var tryggare under uppsittningen. Under gårdagen tränade vi just detta moment barbacka för enkelhetens skull och i dag gick det bra även med sadel. Kanske bidrog mina nya ridbyxor till lite extra smidighet, då de varken kasade ner på höften (jag har krympt) eller har någon stel skoning. ;)

Dagens stora skräll är att vi har travat, på riktigt, flera varv i lättridning dessutom som att vi aldrig gjort annat. Något obalanserat stundtals men helt klart godkänt. Hon fick välja lite själv när hon ville sakta av eller börja trava igen vilket hon valde flera gånger. Dessutom fick jag passa på att sitta ner några steg, bara för att konstatera att hennes kortare arbetstrav var fruktansvärt mjuk och följsam att sitta ner i. Som jag undrat och våndas över hur traven skulle vara, men hon är ju bara perfekt min lilla häst!

 


 

Tjejerna ♡

Jag och Shira var ute i solen för att fotografera och gick sedan upp för att hälsa på Misty. Shira är för övrigt en lika bra pose-are som Misty och mitt nya fotomål är helt klart att få en fin bild på de båda två.

Shira tycker dock att Misty är läbbigt stor och Misty tycker Shira och hennes plinga är läskig ;) så de båda vill hålla sig på lite avstånd gentemot varandra samtidigt som de gärna vill vara nära mig båda två. Så här ser det till exempel ut om jag ropar -"Kom då tjejen".

Då kommer en häst i fullfart..
 
och en liten katt!

Som här blev omsprungen av Misty precis när jag tog kortet varav de nerfällda öronen och misstänksamma blick. :p 

Shira går men pingla främst för att jag ska veta var hon är, vilket underlättar när man ropar in henne på kvällen. Samt för att hon inte plötsligt ska springa framför hästarna utan att jag sätt det. Hon smälter nämligen väldigt lätt in i sin omgivning, så utan att höra henne kan det vara snudd på omöjligt till att se henne. :p Nu hör både jag, hästarna och gårdens kattdam var Shira vilket gör det lättare för alla att undvika trampa på henne eller för vår kattdams del, undvika henne då Shira är lite väl kaxig och jobbig enligt damen.

De kom med på några kort tillsammans i dag ialf.Misty är väldigt snäll mot lilla Shira så jag hoppas de båda blir goda vänner så småningom, vilket de bör bli när de kommer på att de kan få plats i mitt knä båda två om de bara vill.  ♡

 
 

Shira: Den kräsna katten


Shira har repat sig så otroligt bra efter den senaste skadan! Dessutom har hon gått upp i vikt, fått muskler och man känner inte enbart en ryggrad när man klappar henne, utan en hel katt. Hon är finare än på länge förutom att hon inte kunnat sätta muskler på lår och rumpa där bett-skadorna var. Så hon påminner lite om en bulldog, med sin väl musklade framdel och smala rumpa, haha.

Jag vart riktigt förvånad över förändringen men misstänker att den nya foderblandningen gjort susen. Nu äter hon en blandning mellan tre torrfoder Acana, Mjau kattunge (föräldrafritt) och Mjau kastrerad utomhus. Acana är helt klart bäst innehållsmässigt då det inte innehåller spannmål, men jag får inte rätt hull på henne enbart på det fodret. Kattungematen har något försmå bitar för att funka till S, som vägrar äta "smulor" så nästa steg är att se om hon håller sig lika fin på Acana och Mjaus utomhus mat, vilken hade bättre form. Den stora önskan i från min sida är att byta till Porta 21's Sensible vilken är likvärdig mad Acanan men några kronor billigare. Men då den endast går att beställa via nätet måste jag testa det på fröken kräsen innan man köper hem en 10kg säck för 400 spänn :p.

Foderbytes projektet får dock vänta lite då jag mixtrat precis och det hela faktiskt verkar fungera. På blötmats fronten äten hon Shiba, Delicato i påse, dyra men innehåller åtminstone inte så mycket skit och det är den ända blötmaten jag någonsin fått henne att äta. Jag vill inte äns fundera på hur mycket pengar jag lagt ner på kattmat till Shira som jag bara fått ge bort och då har vi provat allt vettigt och en del ovettigt från färskfoder till hills och gourmet. Suck.. att prova Barfa skulle så klart vara kul, men med tanke på att hon inte äns äter smörgåspålägg, oxfärs eller något annat i "människomat väg" så...nej.. Laktosfri vaniljyoghurt är i övrigt det ända som duger i kylskåpet enligt Shira, men det anser inte matte är okey kattföda. ;)

 

Tack Facbook...


I dag skulle vi firat 11 år tillsammans...
Något som jag självklart hade koll på innan Facebook slängde följande i mitt ansikte... tack FB, fin tajming...


Vuxen frisyr?


Genomborstad och flätad man, för fösta gången, efter en rejäl genomgång med borstarna! Vuxen frisyr som i = jag ser hur hon rör sig och ser ut = dags att sätta i gång och träna på allvar. Var ute och trimmade lite i kapsonen denna underbart varma kväll, känns lovande.


Hoppsadel Claridge House

Hoppsadel Claridge House

Mjuk och bekväm hoppsadel säljes då den tyvärr inte passade hästen.
Den är 17” i sits och har utbytbara koppjärn varav vid och extra vid (100*) medföljer. Sadeln passar till hästar med rakare rygg.

Sadeln har två skönhetsfel, det ena är en lite förslitning på sömmarna runt sitsen och det andra är att ena kåpan veckat sig upptill. Detta är dock inget som påverkar funktionen och syns inte när man sitter i sadeln.

Sadelns nypris: 3499:-
Mitt pris: 1500:-


 

 

RSS 2.0