Duktig häst och en uppdaterad sadel.


Hej på er!
veckan har gått framåt vilket innebär att jag och Misty nu tillbaka på samma nivå i ridningen som vi var innan avrammlingen. Misty var verkligen strålande i dag, vilket passar utmärkt då hon nu ska få vila under tre veckor då jag ska i väg och jobba på ridläger. det känns bra att sluta på topp liksom.

Det vi åstadkommit under veckan är att jag nu kommer upp i sadeln helt utan hjälp, vi har skrittat (och försökt trava med det var superläskigt :p) över två bommar samt att Misty blivit lite jämnare i sitt svårare varv. Lite förbättringar är bättre än inga. Men nu blir det som sagt ett uppehåll på den fronten men jag längtar redan till att få sätta i gång igen.

Fick också modifierat om sadeln med hjälp av en vinkelslip i dag. ;) Vilket låter helt galet, men mer galet tycker jag nog allt att original konstruktionen var. Till vänster i bilden ser ni original fästet för stigläder... och ni kanske även förstår problematiken med det.. Nu är det mycket mer brukbar och stabil även om jag inte är helt nöjd än.Gud vad jag längtar tills den dag jag slipper den där västen! 
 
 

Vindstilla


I samma takt som blåsten som hemsökt Uppsala den senaste tiden blåste bort, (?) blåste även Mistys dåliga självförtroende bort. I dag har hon därmed blåst om kull mig i ren förundran.. Hehe, -Okej nog om blåst. ;)

Vi har alltså ridit helt själva för första gången sedan senaste avramlingen i både skritt och trav. Matte har varigt lite nervös på sistone så jag har gärna velat ha någon som går bredvid eller åtminstone stått på banan. Men i dag var min lilla häst lugnet själv och det kändes så skönt att vara tillbaka på hennes rygg igen.

Fokus i kommande ridning är att åter igen få henne jämnare i sidorna. Hon är fruktansvärt ojämn och hade jag inte vetat att det blev mycket bättre senast vi red kontinuerligt så hade jag ringt hit en equiterapeut genast. Men troligen så är detta något vi kan jobba på själva med mer skolning, en noggrannare matte och frekvent träning.

I dag blev det dessutom invigning av tre nya föremål. Till att börja med så har jag försökt bett träna med Trixis raka bett, något som inte alls uppskattats av M, så i dag fick vi i stället testat ett tre delat, vilket verkade passa fröken mycket bättre. Bettet måste hon däremot vänja sig vid mer innan vi börjar använda det, då det just nu distraherar henne lite väl mycket. Så det får väl bli ett par cykelturer i förd grimma och bett framöver.

Sedan har jag knåpat i hop en kapsondel till vårt träns, det blev helt klart godkänt men nosgrimman jag sytt om kunde verkligen fått vara lite större. Det får bli en jakt på en ersättare så småningom när fingrarna läkt och högen av annat pyssel börjar minska.

Som nummer tre anlände i dag en ny padd till sadeln. Jag har nämligen insätt att jag blir fast med denna bomlösa ett tag framöver och därmed bestämt mig för att göra det bästa av situationen. Vilket innebar en ny padd med bättre avlastning samt en del kommande ändringar i sadelns design överlag.

 

Sommarlov


Jag har haft det här privilegiet lite längre än många andra, det här med sommarlov alltså. Bytt bort välbetalda sommarjobb med 7-16 tider för ytterligare en tid på existensminimum och friheten att få göra nästan vad jag vill. Självklart finns det för och nackdelar med dessa båda seminarium, men vad fasen jag lär få jobba resterande av livet och nu har jag påbörjat mitt livs sista sommarlov. ;)

Nästa år blir det andra bullar då ytterligare en flytt ska planeras och finansieras. Flytten hem! Exakt var, när och hur har jag ingen ide om ännu, men jag vill hem, så en flytt till Skåne strax efter examen blir av. Så oavsett hur jag mår blir det full fart nästa vår och det finna inga utrymmen för fler misstag eller utbrännings-symptom. Sista sommarlovet innebär därmed självläkning med hjälp av härliga stunder, själaro, Misty, träning och härliga sommar kvällar. Just nu har Misty boot camp, vi är ute och cyklar för kondis och har tagit tag i inridningen igen.

Misty har dock en liten självförtroende svacka just nu, så det blir upp till mig att lösa den fram tills på lördag. Då jag beger mig iväg för heltidsjobb på ridläger.

 

Några bilder


Några bilder i från någon vecka sedan, strax efter "medeltids fotograferingen" då jag ville kolla av hur vi låg till. Det har till följd av miljöträningen med sadel blivit en del longering, något som förstör lite för vår frihetsdressyr. Så, på följande bilder är hon inte med mig för fem öre. Men är ganska fin att titta på ändå och inte kan det gå bra alltid häller. ;) Jag har ialf lovat min lilla häst att longering, blir det aldrig mer, åtminstone inte på något år eller tills hon blivit tryggare.

 

RSS 2.0