Nedräkning!


Nu börjar nedräkningen! Jag vaknade i morse med en stor skopa motivation som jag tacksamt grabbade tag i, äntligen. Nästa tisdag skrivs terminens sista tenta och därefter kan man så gott som räkna med att det är sommarlov. Vilket ska bli så underbart.

Tanken var först att jag skulle pluggat i sommar, men efter mycket övervägande bestämde jag mig för att ge mig själv ledigt. Den här terminen har varigt tuff och jag behöver lite andrum för att komma ikapp så det känns skönt, även om det innebär att jag blir utan något tryckt csn och därmed får hålla lite extra koll på mina slantar, något som jag däremot är van vid. :P I övrigt blir det lite jobb på en närliggande gård med ridläger, där jag blivit anställd på en post som liknar den jag haft på Lindebolet. Det ska bli intressant att jobba på ett nytt ställe och spännande att vilka erfarenheter jag kan få med mig därifrån.

Misty kommer några veckors sommarvila i början på juni, men därefter blir det till att sätta i gång igen. Halvåret har inte riktigt gått så som jag tänkt mig i ridningen, men det är väl bara att ta det för vad det är och jobba vidare. Sommarlov innebär en del ledigt tid, något jag kommer ta vara på!
 
 
 

Hip hip hura!


Nu är min lilla tjej 4 år på riktigt! Det ska helt klart firas med lite extra godis och ett gäng bilder från förr här i bloggen. 

Här har vi henne med mamma, Editions Miss Daze endast någon dag gamal hos uppfödare Karin Nelson, som också är ägare till bilderna. Såå liten plutt!   Alltså, man dör lite! :3

 
 
 Ett ben hit och ett ben dit!


Det var dags för Mistys 3:e löshoppning, tyckte jag och den här gången kom jag på att jag ägde en bättre kamera än mobilen.

Hon vart ungefär lika uppstressad som tidigare och i vanlig ordning fick vi se en hel del bensprattel, showtrav med hög svansföring men i dag hade hon åtminstone lite mer respekt för bommarna och slängde sig inte bara igenom dem.

Först. trava över markbommar:...Lite kryss hoppning med hängande ben.. 

Och lite oxerhoppning med hängande ben.. :P Aja, de där frambenen får hon väl upp så småningom och i dag var de väldigt hängandes jämfört med sist. I övrigt var hon lite mer införstådd i uppgiften och sökte sig till hinderna lite mer. 
 

Kontraster!


Jag trivs som bäst i en vardag som är ganska enkel, strukturerad och enhetlig. Upp samma tid varje morgon och i säng lika så. Ni förstår säkert vad jag menar och kanske låter det i dina öron tråkigt, men jag tycker det är så skönt att ha tider och planer att förhålla mig efter. En planerad vardag behöver häller inte vara tråkig, speciellt inte om det finns utrymme till att sätta in lite vad som helst i den. Är det något jag älskar så är det kontraster, helst med så stora skillnader som möjligt för att sätta färg på vardagen.

Att ena stunden/dagen ägna sig åt studier, för att i nästa lära barn att skjuta pilbåge, klä sig i medeltidskläder, gå på stan finklädd med sin älskade, träna sin häst i skitiga kläder, bada i guldglitter inför en uppvisning i Pole dance och dagen efter stå i ett grisstall på Lövsta i overall med glitter kvar i hela håret!

Det är något med dessa kontraster som verkligen får en att njuta av ögonblicken och skillnaderna som jag bara älskar!
 


 
 
 

Upp igen!


Hej på er.
Fler bilder i från torsdagen kommer upp så småningom, då jag har en hel hög att gå igenom :).

Robin har varit här hela långhelgen och därmed har jag kunnat få full hjälp med Misty. Troligen var jag lite mer nervös än min häst, men samtidigt har hon inte något direkt smärtsamt minne i från senaste avramningen, till skillnad från mig. :p Robin har ialf en fantastisk lugnande effekt på de flesta nervösa hästar, så man får liksom halva jobbat grattis ed hans hjälp. Kanske bör jag fundera på att hyra ut honom för denna tjänst? för nu är jag uppe på min fina hästs rygg igen, vilket känns himla härligt. :) Robin fick faktiskt vara första pilot upp då jag vart lite feg, men successivt så har vi båda nu kommit upp och skrittat på henne helt utan problem.

Det blev även några filmsnuttar på lite trick i från i dag med R's tele då min mobil är inne på servis, och kommer vara i två veckor framöver.. Filmerna hamnade därmed på Instagram än så länge, så ni får klicka in där (Direktlänk är den lilla kameran i menyn).

Misty har äntligen börjat få till motoriken till den spanska skritten och tar nu oftast och lyfter på vartannat ben. I buga'n är hon fortfarande lite klumpig i, men väldigt trygg och arbetet med att hon ska gå ner utan hjälp (att jag håller i tån) fortsätter. När vi tränar Yoga'n som hon tidigare varigt ganska nervös i har hon i stället blivit lat. Varför hålla upp bakbenet själv liksom, när matte kan göra det. ;) 

 

Smygtitt!foto: Lisa Blomgren 

Hitte-på


Miljöträning var det! Har faktiskt varigt ganska hård emot Misty de senaste tre dagarna och definitivt inte gullat och försökt undvika att hon skulle bli rädd. Självklart utsätter jag inte henne för något som hon skulle kunna få panik av på riktigt, då det inte kommer gynna inridningen. Men lite tufft har hon haft det genom våra övningar då jag ville göra något ordentligt för att "höja hennes smärtgräns" eller tolerans-gräns som det så klart blir i detta fallet. Jag är ganska säker på att det gett resultat, men också kommit på att hon troligen kommer behöva jobba med liknande övningar, regelbundet ett tag fram över för att vi ska få en mer hållbar effekt.

Nu vart jag ful och bara printade lite snabbt i från Instagram videosnuttarna, där hon travar med respektive grej på ryggen.


I morgon kväll kommer Robin hit och tanken var att vi skulle försöka börja kasta upp mig på frökens rygg igen, dessutom sker det lite annat skoj på Misty fronten.

Ont ska med ont fördrivas!


Äntligen börjar man piggna till lite och endast lite förkylning hänger sig envist kvar. Så nu börjar projekt ta sig upp på liten cob, igen..

Kanske inte lika drastiskt som rubriken, men det faktum att Misty nu senast blev rädd för att det var/lät annorlunda på ryggen tyder ialf i mina öron som att hon behöver mer ridrelaterad miljöträning. Skulle hon dessutom få ett återfall så är det allt skönare för mig om det sitter ett något mer dött föremål i sadeln i stället för mig. ;) Så förutom att ha gjort alla andra rutinmässiga saker som hör sadeltillvänjning till har hon även fått trava med en plastpåse över sadeln.

 

Lite övertalning behövde hon allt, men var slutligen trygg med att skritta och trava på volt med sin nya ryttare. Så nu är det bara för matte att fantisera fram fler potentiella Kamikazepiloter!

I övrigt blev det lite frihetsdressyr's träning med det nya vi fick med i från Therese kursen. Hela arbetet satt som en smäck, så jag får fundera ut nästa steg även här. I trickträningen hade jag tänkt att börja med spagat, men kom på att jag egentligen måste finslipa buggningen först, då det annars blir svårare för Misty att hålla isär de olika kommandona, då de (och spansk skritt) involverar toschering på olika ställen på frambenen. Något som en rutinerad trick ponny som Trixi inte hade några problem med att hålla isär, men som alltså är svårare för min yngre förmåga. Bugar gör hon fint på bägge ben med hjälpen att jag håller upp hovspetsen, så hon måste alltså börja hålla upp benet själv, vilket innebär signaler på smalbenet bl,a. Jag tror inte hon fick rätt på den ekvationen i dag, men det kommer så småningom.


Schabraket fick jag hämtat ut i dag med, något stort på liten häst, men det är inte lätt att vara kort i rocken! I övrigt har jag blivit löjligt förtjust i denna spontana kombo - bruna läder till svart sadel. -Humm. Jag har ju svart och brun hjälm, så varför inte sticka ut lite och låta temat fortsätta neråt? bruna läder och stigbyglar samt svarta skydd med bruna läderdetaljer? det känns varje fall som något som jag skulle kunna hitta på. ;p

 
Har dessutom fått hem en Eco grimma från Playlovelern.se, dess syfte är dock inte vardags träning, utan den ska användas till något alldeles särskilt. 

 

Olycksfågel


Den 6 maj, det är strålande sol och 17 grader ute! och jag sitter inne med influensa.. I kronologisk ordning har den här senaste veckan inneburit avramlingen, magsjuka och nu influensa, toppen, verkligen! Det tråkigaste är dock att vi läser årets roligaste kurs - Djurens utfodring vilket jag nu har missat fyra bra föreläsningar från. Det har varigt ett par månader med väldigt mycket upp och ner nu, så fort jag får ordning på saker och börjar komma i gång så kraschar allt lika fort vilket verkligen tär på krafterna. Jaja det löser väl sig så småningom, det brukar det ialf göra.

Kan bjuda på en kul "historia" i dag åtminstone relaterat till bilden nedan. Fördelen med att bo i skogsmiljö är att det helt klart är lättare att hitta bra klätter-stenar (jämfört med platta Skåne) och fröken M har kommit på att det är väldigt roligt. Hon har däremot noll uppfattning om hur stor hon är samt litar på sin balans lite väl orimligt mycket. Jag vet inte hur många gånger hon nu försökt balansera med alla fyra fötter på dessa stenar och det slutat med att hon ligger på mage över dem i stället pga att fötterna kassat på fyra olika håll. :P Det ser verkligen så dumt, inte särskilt brydd blir hon häller utan trasslar sig ut och är på väg upp på stenen igen innan jag (något nervös) hunnit skratta färdigt. Hon är en livsfara för sig själv den där Left Brain Extrovert hästen.

 

Sådär!


Då bockar jag av "lansera nya designen" i från helgens -To do lista.
Kvar är att fixa en bättre header.. få bort (den j*vla) ramen runt bilderna och hitta ett bättre "hotel" till headerbilden så att den får rätt storlek.

Men som ni kan se så har vi lite nya funktioner:
- Länk till info om varje häst via namnet (visserligen inte helt nytt).
- Blogg.se's gilla knapp, Tryck gärna på den om ni gillar ;)
- Samt länkar till min Instagram, bloggens facebook sida (än så länge tom), kontakt knapp och direktlänk till Blogglovin där jag nu är registrerad på riktigt.

 

RSS 2.0