Hösten och vinterns äventyr!


Så, vad har vi pysslat med i höst nu då? 
Misty har som ni sett fått bo kvar på Henninggården, då både hon och jag trivs toppen där. Under höstterminen har vi haft möjlighet att rida för tränare tre dagar i veckan och detta har vi försökt varva med uteritter av olika slag. Själv har jag hållt lite lektioner i verksamheten på söndagar, vilket har varit väldigt roligt.

Härmed har jag faktiskt täckt upp det mesta från hösten, jag har nämligen tagit det väldigt lugnt, andats, landat och njutit av livet. Även om "tagit det lugnt" är mer än en lögn, på en gård med +20 hästar, verksamhet, en massa på gång och en partner in crime. Man har ju aldrig så mycket att göra som när man är arbetslös! Helt arbetslös är jag kanske inte heller, men det finns både för och nackdelar med att ha levt som student i så många år som jag har. Man blir är en jäkel på att både hålla budgetar och leva på väldigt små summor, vilket så klart inte fungerar hur länge som helst. Så just nu har jag en timanställning som personlig assistent i kommunen, vilket passar mig bra då det är ungefär vad jobb jag kommer hinna med i vinter.

Om en vecka flyttar nämligen Misty och halva skaran av Lindebolshästarna till Båstads ridklubb och deras fina anläggning för tredje året i rad. Varpå jag och Miranda, med ett gäng gästtränare ska driva ridskola under vinterterminen. Detta kommer innebära en massa skoj och slit för både mig och Misty, men framförallt ska det bli väldigt spännande för oss båda.

Tänkte jag skulle ta tag i bloggandet igen, så ni får hänga med bättre på vad som händer. Självklart är även Instagram bästa stället att följa med via, inväntar dessutom en ny mobil med internet (!) som hinner komma innan vi drar i gång!

 

 
 
 

Maskeradhoppning 30/10


Sista söndagen i Oktober anordnade föreningen höstens maskeradhoppning på gården. Tanken var egentligen att vi ledare, främst skulle hjälpa till med själva anordnandet och inte delta. Men så en kväll när ingen annan ledare tittade, skrev jag upp mig och Misty på startlistan, hihi.

Eller ungefär så gick det till när matte'n bestämde för att ställa upp på en hopptävling i den svindlande höjden på 50 cm, med en häst som aldrig hoppat en hel bana. Men vad gör väl det, när hela syftet är att klä ut sig och göra något nytt och skoj med sin häst?  

Mistys utklädnad var bestämd sedan länge. Självklart skulle hon vara giraff, speciellt eftersom matte'n fått tag på ett gammalt giraffmönstrat täcke och dessutom länge suktat efter ett giraffmönstrat schabrak! Sagt och gjort, så fick jag sätta mig ner och sy på tyget på ett gammalt schabrak, klippa ut benlindor och tillverka giraffhorn. Till mig fick jag helt enkelt leta i gaderoben efter något som skulle kunna passa en giraffryttare.

Vist blev hon supersöt i sina horn? 


I övrgit tyckte Misty det var ett konstigt spektakel. Rida fram i hagen? en massa nya ponnys på besök? hela gården full med barn och vuxna som av någon märklig anledning alla samlades framför ridbanan? Hon gav det hela ett par blickar och lyssnade sedan fint på vad matte'n hade att säga där uppe på ryggen. Runt banan kom vi och därmed erhöll vi en rosett! Sedan att matten glömde bort vägen ett par gånger och styrde runt på en egen bana och att giraffhästen var tvungen att stanna för att titta på alla konstiga och fina nya hinder hon inte sätt tidigare. Det hörde liksom till och jag var mycket stolt över min lilla häst som ställde upp på detta spektakel, oförberedd med en glad och positiv attityd och en tillit till sin matte. 

Tokiga språng och smickrande minner kommer på köpet. ;) 


 
 

Lägerplatserna släppta!


Taggade och glada har vi släppt och fått in våra första anmälningar till nästa sommars ridläger! :D 


 

RSS 2.0