Wild Beatrix af Friesland


Snabbfakta:
Beatrix kallad Trixi
Sto född 1998
Import från Holland, 144 cm mkh
Hos mig sedan April 2004
Avliden i november 2014


Trixi var min första ponny och våra tio år tillsammans bestod av både toppar och dalar.

Den långa historien:  
Mitt hjärta och själ är min kära Trixi. Eller Wild Beatrix af Friesland som hon egentligen heter (hennes namn är hela min fanilj skylldig till, då vi hade lite olika tankar). Trixi föddes 1998 i Holland kring området som heter just Friesland hon blev importerad av en hästhandlare till Skåne och köptes där efter av min familj den 8 april 2004 som sexåring. Man kan säga att vi var ett praktexempel på hur man köper ponny "fel" genom att köpa en outbildad unghäst, med okänd bakgrund till en fjortonårig tjej med ledorden -"Så kan ni utvecklas tillsammans".. Vi skulle tävla hoppning var min plan, men det blev inte riktigt som jag tänkt.  

Efter några veckor framkom en rad "problem". Trixi gick inte att fånga i hagen, lasta, sko eller rida ut på själv. Hon stack med mig i galoppen och hon hade en dålig grundbalans och gick rejält utställd vid all ridning på ridbanan. Efter en tid blev hon även väldigt känslig för insektsbett vilket senare utvecklades till eksem i man och svans.


Hoppkarriären var kort och inte särskilt framgångsrik, när jag dessutom våren 2005 hade en tuff period i skolan, studiemässigt, blev utredd för dyslexi hade ångest och utbrändhets liknande symptom. Blev relationen till min ponny lidande och fylld av negativ energi. Jag antar att när jag gick ut i hagen för att hämta min ponny, såg hon en människa i upplösningstillstånd något hon inte var beredd att hantera och i stället tog hon till flykt som utväg. 

Allt kring ridning och mig var förknippat med otrevliga situationer, så vi fick helt enkelt tänka om, börja om och prova något nytt.

Mer kommer...

 
 

 

 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo