AR, från början


Det var ju helt underbart väder i dag, tänk att det nästan kan bli sommar över en natt.

Trixan fick full ridmundering på, tanken var att försöka dressyra lite. Eller ialf se hur illa hon fallit ur sin form över vintern. Men först var vi uppe i skogen en liten runda, mest för att se hur vitsipporna hade det. Skogsdungen var klädd i ett vitt täcke, de lär definitivt vara kvar till helgen och bokträden har börjat att slå ut, - Perfekt.

När vi ändå var vid ridängen passade jag på att känna lite på henne i alla gångarterna.. men jösses.. skritten var väldigt tafatt, formen och bärigheten bortfallen, traven struttig och stel, hennes galopp väldigt framtung, och hon trillade på innerbog Snyft!!!!! vi som höll på med galoppombyten senast i oktober.. Men jaja det är smällar man får ta när man tycker att trickträning mm är roligare än att rida.

Tillbaka på stallbacken fick det bli lite handarbete istället. Vi börjar därifrån och ser om jag kan bygga upp min ridponny igen. Handarbetet gick däremot väldigt mycket lättare än jag trodde. Trixi kunde jobba på bra med både första och andra halvhalten i fokus, vi kunde skifta emellan en högra form och framåt ner åt med lösgjordhet. Vi jobbade lite med diagonalisering för att få in mer tramp och fröken jobbade och försökte så mycket hon förmådde. Dessutom provade vi på galoppen vid hand. Innan det låter mer avancerat än vad det var. Kan jag ju tala om att i det här fallet bara är att Trixi fick galoppera i sin valfria form bredvid mig. Men det är något hon aldrig lyckats göra innan. Här märks det att lösarbetet och 8meterslinans arbete har hjälpt.

Fröken röd var riktigt duktig, jag var klart imponerad, med tanke på att det var ett par månader sedan. Själv tyckte jag det var riktigt härligt att jobba på mer AR vis igen, det får bli mera utav det.

När klockan passerat halv 7 kände jag visserligen att mitt skolarbete skrek på mig, och jag var inte värst intresserad av att sitta hela natten med det. Planen var annars att även rida Camaron denna dag, men som tur är, har jag lite tid avsatt för stallet även i morgon!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo