Miss Lee


Kortfakta:
Miss Lee, kallad Misty 
Sto, född 2011 
Welsh Cob på 152 cm mkh
e; Fjordglimt Sir Thomson och u; Editions Miss Daze.
Hos mig sedan Augusti 2014
Inriden sommarsäsong/ höst 2015



Miss Lee eller Misty som hon kallas till vardags är av rasen Welsh Cob, en ras där mankhöjden inte har någon maxgräns, vilket gör att de kan vara både häst och ponny, men har en viss ponny karaktär i sitt temperament. Welsh Coben är en frisk och mångsidig allroundhäst som alltid vill vara med om det händer något och framförallt är de väldigt vackra (jag inte alls partisk).

Mistys inridning: 
Misty flyttade till mig den den 17 augusti 2014 som stressad, insutten treåring utan särskilt mycket erfarenhet. Vi tog därför utbildningen i hennes takt, fokuserade den första tiden på förtroende samt relation och startade inridningen först i mitten på våren 2015. Hon är inriden av mig och utbildningen kommer ske på samma vis fast med handräckning av tränare och duktiga bekanta. Misty är min drömhäst på alla sätt och vis, så förhoppningsvis kommer vi ha en hel livstid med härliga äventyr tillsammans.

Vilken inriktning har vi? 
Misty är då min egen första köpta storhäst. Tanken är att vi ska göra precis vad vi känner för tillsammans som frihetsdressyr, hoppning, hubertusjakt, långritter, dressyr, tornerspel, trickträning, WE, utställningar och Engelska ridklasser, ja allt vi kan tyckas är roligt helt enkelt!

Historien om unghästköpet: 
Jag hade inte planerat att köpa unghäst när det begav sig, däremot hade jag drömt om en ung Welsh cob i flera år och till historien hör att jag under ett halvår klickat in på Mistys försäljningsannons nästan dagligen, suckandes, drömmandes. För att göra en ganska lång historia kort, så förändrades min situation vilket möjliggjorde att jag kunde äga två hästar samtidigt (Då Trixi var i livet). Det var inget snack om saken om vilken häst jag skulle åka och titta på. Jag hade också bestämt att om jag inte passade i hop med hästen i fråga, skulle inte köpa någon unghäst alls, utan vänta ett par år till.

När jag slutligen träffade henne, så var jag såld med en gång. Jag hade min kära vän H med, som hjälp och opartiskt stöd. Det var även hon som ställde alla bra frågor till ägaren och kände igenom Misty (sådan som hör till vid hästköp). Medans jag stod som förstenad och försökte saligt klappa denna häst som stressat steppade omkring i stallgången. Jag hade en gnutta ångest med att jag troligen skulle ta mig vatten över huvudet med denna häst. Men samtidigt var jag ganska säker på att under allt det under allt stressade yttre borde finnas en tryggare individ. Jag hade väl i princip bestämt mig vid första stunden. Vi, eller tja, H (jag stod ju som sagt och drömde) konstaterade att hon var "lätt mutad" med godis vilket klar är en bra egenskap för en framtida trickhäst, väldigt påhittig av sig själv och hade en bra förståelse för vad H ville att hon skulle göra, exempelvis sträcka ut ett bakben mm. Innan jag riktigt förstod vad som hände satt jag sedan där i bilen på väg i från min drömhäst med ett snabbt handskrivet försäljningskontrakt. Jag har inte ångrat mig en sekund där efter!


 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo