Snart uppe


Publicerar torsdagens träning denna dag. I går var vi på en promenad i skogen och i dag har faktiskt träningen utebliven helt för första gången sedan hon kom, då storstädning av lägenhet och plugg tog över dagen. 

I dag fick vi sällskap av ingen mindre än Anna själv, uppflugen på gårdsägarnas fina fullblod i paddocken vilket var väldigt trevligt. Misty var helt klart nöjd med den konstellationen och hade bättre fokus på mig och det vi skulle göra än någonsin. I longeringen kunde vi börja testa på lite trav och därmed börja inlärningen för travkommandot.

 Vid pall arbetet har vi gjort väldigt stora framsteg. Från att tycka det var skit läskigt när jag gick upp på första steget på pallen ställer hon nu upp relativt enkelt och snabbt samt att jag även får stå ”högst” upp. Tanken var först att klicka in ryggens rätta placering, men då även klickern har varigt läskig, speciellt när hon varigt ensam. Så orkade jag helt enkelt inte börja om med den nu när hon kommit underfull med att hon inte behöver hoppa till varje gång jag säger ”Bra” (eller något annat) och har kopplat ordet till att hon gör rätt. Att berömma ryggplaceringen gick faktiskt också bort tillsvidare. I stället fick det bli min knutna hand som mul-target där hon helt enkelt går fram och förbi pallen och stannar när mulen når handen (och ryggen är framför mig). Sedan blir hon klappad över hela ryggen, halsen, mankammen, rumpan samt får vända sig och ta godis av mig när jag sträcker mig över hennes rygg allt nu utan problem med sällskap i paddocken. Dessutom ifrån det ”högsta steget” på pallen.  

Det återstår att se hur nästa träning utan sällskap resulterar i. Min hypotes är att vi då åter ligger några steg bak i utvecklingen. Men man vet ju aldrig med den här donnan. 

 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo