Blivande dressyrhäst?


Efter andra passet i kapson har jag i dag insett att min lilla häst har en relativ hög ridbarhet trots hennes ringa utbildning. Vi kan ställa, svänga, styra och fördela vikten utan större signaler i skritt. Hon är dock fruktansvärt ojämn och har mycket svårare i högervarv och bär helst på vänster bak, så där kommer vi ha mycket att jobba med. Ojämnheten går som tur är även att jobba på i från marken, då jag insett att min fina sits sedan i gymnasiet har passerat sitt bästföredatum och definitivt behöver renoveras. Jag kan därmed inte svära på, att det inte är jag som bidrar till snedheten, alltså är det lättare att hjälpa Misty utan en klump på ryggen från marken där hon också är mer påverkbar och utbildad. Så vi jobbade igenom högervarv en stund tills hon slappnade av och frustade.

Dagens andra framsteg är att hon var tryggare under uppsittningen. Under gårdagen tränade vi just detta moment barbacka för enkelhetens skull och i dag gick det bra även med sadel. Kanske bidrog mina nya ridbyxor till lite extra smidighet, då de varken kasade ner på höften (jag har krympt) eller har någon stel skoning. ;)

Dagens stora skräll är att vi har travat, på riktigt, flera varv i lättridning dessutom som att vi aldrig gjort annat. Något obalanserat stundtals men helt klart godkänt. Hon fick välja lite själv när hon ville sakta av eller börja trava igen vilket hon valde flera gånger. Dessutom fick jag passa på att sitta ner några steg, bara för att konstatera att hennes kortare arbetstrav var fruktansvärt mjuk och följsam att sitta ner i. Som jag undrat och våndas över hur traven skulle vara, men hon är ju bara perfekt min lilla häst!

 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo