Vindstilla


I samma takt som blåsten som hemsökt Uppsala den senaste tiden blåste bort, (?) blåste även Mistys dåliga självförtroende bort. I dag har hon därmed blåst om kull mig i ren förundran.. Hehe, -Okej nog om blåst. ;)

Vi har alltså ridit helt själva för första gången sedan senaste avramlingen i både skritt och trav. Matte har varigt lite nervös på sistone så jag har gärna velat ha någon som går bredvid eller åtminstone stått på banan. Men i dag var min lilla häst lugnet själv och det kändes så skönt att vara tillbaka på hennes rygg igen.

Fokus i kommande ridning är att åter igen få henne jämnare i sidorna. Hon är fruktansvärt ojämn och hade jag inte vetat att det blev mycket bättre senast vi red kontinuerligt så hade jag ringt hit en equiterapeut genast. Men troligen så är detta något vi kan jobba på själva med mer skolning, en noggrannare matte och frekvent träning.

I dag blev det dessutom invigning av tre nya föremål. Till att börja med så har jag försökt bett träna med Trixis raka bett, något som inte alls uppskattats av M, så i dag fick vi i stället testat ett tre delat, vilket verkade passa fröken mycket bättre. Bettet måste hon däremot vänja sig vid mer innan vi börjar använda det, då det just nu distraherar henne lite väl mycket. Så det får väl bli ett par cykelturer i förd grimma och bett framöver.

Sedan har jag knåpat i hop en kapsondel till vårt träns, det blev helt klart godkänt men nosgrimman jag sytt om kunde verkligen fått vara lite större. Det får bli en jakt på en ersättare så småningom när fingrarna läkt och högen av annat pyssel börjar minska.

Som nummer tre anlände i dag en ny padd till sadeln. Jag har nämligen insätt att jag blir fast med denna bomlösa ett tag framöver och därmed bestämt mig för att göra det bästa av situationen. Vilket innebar en ny padd med bättre avlastning samt en del kommande ändringar i sadelns design överlag.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo