-10 varmt


Förmiddagen började med en mysig stund med Misty i solen, då temperaturen var hela -10 i dag, jämfört med gårdagens -20 och med andra ord perfekt för en fika ute. Så vi dukade upp med en tuss hö till Misty och en kopp te till mig (eller var det tvärt om?) som vi mumsade på samtidigt som jag friserade Mistys hovskägg.


För att undersökningen i torsdags ens skulle vara möjlig blev hon så klart rakad på vänster bak och även lite på högra benet. Så nu ser hon såg minst sagt lustig ut och kontrasten mellan ett naket rosa bakben och ett svart väldigt fluffigt gjorde det hela inte direkt fagrare. Därför bestämde jag mig för att frisera ner hovskägget på resterande ben för att minska kontrasten och för att det helt enkelt kommer se jämnare ut tidigare när det börjar växa ut. I övrigt undrar jag om hon inte skulle behöva en raggsocka, det ser ju fruktansvärt kallt ut med ett naket bakben, jag har säkert någon socka att avvara..


Efter friseringen gick vi och lasttränade lite, främst för att repetera men även för att reparera hennes inställning till transporten igen. Hon gick raka vägen in på första försöket men var inte tillräckligt tillfreds för att gå in en andra gång men gick åtminstone in halvvägs och vi tränade en stund på lastnings hjälperna i stället samt att slappna av på rampen. När vi kände oss nöjda var det dags för mig att hålla veckans lektion för "gårdsbarnen med ponnyn + friends" då både leken, röda lyckan till häst och svärdfäktning stod på agendan. Min lilla barnskara på ursprungligen två barn har nämligen växt och i bland är de hela 5 stycken, vilket är jätte roligt!

Därefter var det äntligen tur för mig och Misty att ge sig ut i snön och fånga de sista solstrålarna med fullblodet som sällskap. Vårens mål är helt klart att jobba upp Mistys kondis, men förutom att hon flåsande som en ångvält emellanåt var hon pigg och glad och vi fick en trevlig tur i ett trevlig tempo.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo