Sista rycket!


I morgon är sista "lektionen" i Skara, praktik redovisning står på schemat och det ska som vanligt bli intressant att höra om klassens nya erfarenheter. Själv var jag placerad på den krav-certifierade grisgården, Ingelstorp under majs tre varmaste dagar! Det var ingen hit i overall och stålhette-stövlar kan jag lova. ;) Men i övrigt var det väldigt trevligt och lärorikt.

Lägenheten är så gott som nerpackad. kvar återstår flyttstädning. Kommer helt klart sakna min mysiga lägenhet men det känns lite lättare när man vet att lägenheten i Uppsala som står och väntar faktiskt är ännu snyggare.
På fredag är hur som, flyttandet innan sommaren färdigt och man blir Skåne bo i tre månader igen.

Ha det gott! Gamla bryggeriet i Skara, min lägenhet ligger på första våningen, efter det tredje stupröret på höger sida. <3 

Hästar, hästar, hästar!


Tänkte bara visa upp helgens fynd.

Tre hästtryck fastsätta på spånskiva, 25:- styck på Myrorna i Skövde. Tycker det är så himla svårt att hitta saker att ha på väggarna och äger faktiskt inte en ända tavla. Så blev överlycklig när jag fann dessa. Perfekt motiv för mig samt att de har en shabby chic känsla då de är något slitna. Dessutom är de 40*15 cm stora, så bredvid varandra blir de en ganska så stor pjäs på väggen. 

Killen i kassan på myrorna fick dem av mig, upp och ner, då prislappen satt på baksidan.
Av nyfikenhet vände han på dem, suckade och sa -"Hästar?" men en skeptisk min....
- "Ja! Självklart ska det vara hästar!" fick han till svar ;)

 

Förberedelser: check!


Sista tentan för den här terminen är skriven och i morgon kickar även sista kursen innan sommaren i gång. Vi avslutar med något så härligt som kursen "Djurhållning" där det bland annat ingår två studiebesök och tre dagars praktik. Själv ska jag praktisera på en ekologisk grisgård hemma i "grannbyn" där majoriteten av grisarna lever utomhus och bor i små söta hus. :3 Kör ofta förbi, så det ska bli härligt att få se dem på närmare håll.

I övrigt är även allt inför hemåt/Skåne flytten fixat, så som planering av vilka möbler som ska med samt magasinering över sommaren. I helgen kommer Pappa och Susse upp i sista minuten för att se Skara, helgen efter det är praktik i Skåne och helgen efter helgen så är jag Skånebo igen! Ialf för tre månader. ;)

Bjuder på en sån här, pga allmän bild brist. ;)


Uppsala tripp!


I går klockan 6.00 när jag yrvaket gick upp frågade jag mig själv hur trött man blir av att sitta i en bil i drygt 10 timmar. I dag har jag definitivt fått det svaret. Väldigt trött! Tvingade mig upp kl 10 i dag, men hade lätt kunnat sova vidare länge till. Men jag avskyr att sova bort hela dagen och får rejält med ångest om jag går upp senare än 9 i vanliga fall. :P

Förmiddagen än så länge har ägnats åt något så roligt som en början på den ekonomiska strukturen inför nästa läsår. (Och jo jag Tycker verkligen att det är roligt med ekonomi fixerier ;)) Speciellt eftersom jag nu har en rätt så klar bild om hur hösten kommer att se ut. :)

Boende och stallplats i Uppsala är nämligen så gått som fixat. Kontrakten ska skrivas ut i morgon, skrivas på och sedan skickas!
Så det var där jag och min blivande sambo, Fröken Sonnbring var i går. Ännu bättre är att jag har hästen så nära som det nästan bara går. ;) Lägenheten ligger nämligen ovanpå stallet och mitt rum är faktiskt precis ovanför hennes box. Vi har även en superfin ridbana 10 meter i från stallet, massor av skogsvägar samt trevligt utritt-sällskap. Resvägen till Ultuna ligger på 25 min där vi dessutom passerar Stenhegens köpcentrum på vägen, perfekt att slippa köra omvägar för att handla mat och toapapper ;).

Bjuder på en bild som Robin tog på Trixan när han var i stallet i går. :)
Framtida Uppsala bo ponnyn! 


Honza Blaha


Äntligen har jag något i hästväg att uppdatera! ;)

Första maj ledigheten har nämligen bjudit på kurs i Hällekis med Honza Blaha en herre jag känt till i flera år men faktiskt inte intresserat mig nämnvärt för. Men efter att ha sett Rebecca Dahlgrens (Horse vision) häftiga utveckling i frihetsdressyr, (eller som Honza kallar sitt varumärke "Lin free collektion") efter första gången han var och höll kurs i Sverige ökade min nyfikenhet nämnvärt.

Barndomsdrömmen för mig har alltid varigt att kunna rida min häst i form/ dressyr helt utan utrustning. När jag snubblade över AR var målet att någon dag få rida upp riddarprovet för Bent Branderup också utan utrustning. Tanken har alltid varigt där, men konstigt nog har jag aldrig funderat kring hur jag skulle ta mig dit. Någon stans har jag väl tänkt att den dagen jag får en perfekt relation till min häst, då är det väl bara till att hoppa upp och köra lite piaff i skogen! Helst likt K.F Hempfling på en graciös P.R.E. Haha.. det är hopplöst vad naiva mina drömmar och tankar kan vara.

Sedan jag lade Trixis stångbett på hyllan för gått har jag däremot haft fritt spelrum för att experimentera. Faktum är att vi hade tagit ett par rejäla steg framåt innan jag flyttade till Skara och nu efter kursen har jag fått ytterligare bekräftelse på att min dröm är fullt genomförbar. Däremot kanske inte med Trixi och definitivt inte genom att sitta och dagdrömma. ;)

Så inspirationen och kreativiteten är just nu på topp vad det gäller att träna. Det första steget blir att sätta sig ner, fundera på vad vi har och var vi är och hur jag ska gå vidare med en plan som fungerar för oss!.

I övrigt var kursen väldigt underhållande på all plan. Honzas retorik teknik var minst sagt ordinär! Informationen kom i ett, blandat med speciella uttryck som han nog bara förstod helt själv. Att mantra "vodka, vodka, moor vodka!" till ryttarna var en av dessa. Haha. Det fans inte en chans att man skulle råka tappa koncentrationen under denna växlande kurs. Hans grundkoncept var relativt enkelt att förstå trots att jag inte var särskilt insatt, jag var t,o,m imponerad över mig själv hur väl jag förstod hans frågeställningar han gav till publik och ekipage. För att inte tala om hur bra jag hängde med i engelskan! Ett år högskolestudier har verkligen fått igång min gamla engelska igen.

Sedan fans det som alltid en del saker jag inte uppskattade lika mycket, främst då det inte passar Trixis motivations kurva. Honza använde sig även helt av negativ förstärkning, så för att göra en del övningar mer Trixi anpassade får jag lägga till positiv förstärkning. Som sagt var det en väldigt givande kurs! längtar jag bara hem till Skåne för att berätta för min lilla häst vad jag lärt mig. :)

Kameran har jag desvärre förlagt i skåne, så har endast ett par mobil bilder att bjuda på. Ett par nya sticks fick dessutom följa med hem (*host* för det har jag inte gått om redan..) dessa är dock av variant kortare, smalare och lättare för att passa ridnig bättre. Har varigt så frustrerad över att rida med mina klumpiga tidigare, så det var bara till att passa på ;). 

 
 
 
 
 
 

RSS 2.0