Augusti hoppning


I Augusti Blev det lite löshoppning av Misty och för första gången kunde hon få hoppa lite ordentliga oxrar, med tanke på att vi hade tillgång till just oxerstöd. 

Misty stressar lätt upp om man "jagar" runt henne på banan, eller överlag om man låter henne springa runt själv. Vilket gör att hon inte fokuserar på 
själva uppgiften, i det här fallet hoppningen. Fångar man däremot in henne mellan sprången, belönar henne och ger henne en micro paus så hinner hon varva ner och får en chans att fokusera. 


Får hon bara komma till ro, så blir sprången rätt trevliga med och man ser att hon nu mer tycker det är väldigt skoj att hoppa. Än så länge har hon fått hoppa en meter löst och tillsammans har vi hoppat 70 cm ett par gånger, fortfarande med god marginal. Så det ska bli kul och se nu i vinter hur hoppningen utvecklar sig. 

Ridläger sommar! II


Vi fortsätter med lite bilder från sommaren, innan vi ger oss på hösten. 

En massa lektioner har vi ridit i sommar. Här är första dressyrpasset utan stigbyglar, matten satt ordentligt och Misty var så nöjd.


Hoppat vår första ordentliga skutt på bana.. 


självklart har vi även hoppat på terrängbanorna! 

Först lite trevande..

Till en mer självsäker, övermodig och väldigt hoppglad häst!


Dessutom har hon provat att vara skrit-voltige häst, först till försökskaninerna,
matte och Jennie och sedan till barnen. 
 


 

Ridläger sommar!


Hej på er!
Så otroligt roligt att logga in och se att statistiken inte är helt tomt, även om uppdateringen i bloggen är det. Det är ju inte så att jag inte haft saker att skriva om, snarare tvärt om. Sommaren har verkligen gått i ett, därefter tog jag ett par veckors "semester" och vips så var även höstterminen på Lindebolet i gång. Men vi får väl börja gå igenom sommarens summering innan vi går vidare till höstens planering.

Misty har verkligen varit otrolig i sommar, hon har gått från klarhet till klarhet och helt varit en idealisk ledarhäst på en nivå som jag inte förväntat mig. Det tog ett par veckor innan hon vande sig vid att gården var full med hästar, över allt och att man inte behövde ha "koll" på alla. Utan att det var helt i sin ordning att vissa gick i väg på annat håll än henne. Därmed var det också lite klurigt att lära sig stå i skötselspiltan, speciellt om en grupp gick ut. Numer har hon dock kommit underfull med konceptet och står nöjt slumrandes i spiltorna.

Inga som helst tveksamheter med att gå först i ledet.  


Genomgång av uteritts regler 

En massa badande har det blivit i sommar, och självklart som jag misstänkte så verkligen älskar hon det! Hon kan stå och plaska i evigheter, eller tills jag är genomvåt upp över midjan, sadel ridskor och chaps är genomblöta. 


Lock ness, nessie eller bäckahäst?   
 
Barbacka är lite mer idealistiskt för bad. 
 
Fantastiska västersjön! 
 
Tror vi tar en paus i summeringen här då klockan springer i väg och jag har sådär en mil staket att fixa i dag.. Med andra ord; Livet på en hästgård!  RSS 2.0