Hästens resa till himlen


Jag surrade in på Häst magasinets hemsida för någon dag sedan och hittade då en liten notis om fantastiska Roger Sandberg.

 Roger Sandberg är versamhetschef på Sveriges enda hästkrematorium, Ellenberga gård vilka tar emot ca 800 hästar i från södra Sverige varje år. 


Det var just Roger som kom och hämtade och tog bort Camaron den där kvällen... Något han gjorde med stor vördnad och med omtanke till mig och framförallt Camaron och var otroligt stöttande igenom hela processen. Något som jag uppskattade enormt den kvällen. Han är noggrann med hur det går till och då kroppen ska förflyttas till lastbilen är han lika försiktig som om hästen skulle vara i sömn.

Personligen nu i efterhand är jag verkligen glad över att gården endast ligger en kvart i från där jag bor, (Jag kör praktiskt taget förbi nästan varje dag). Då jag tycker att det är ett värdigt sätt att ta farväl vän, som både sluter den etniska kedjan samt gynnar livets kretslopp. Väljer man dessutom separatkremering kan du behålla askan i urna om så önskas.

 

Men nu är det just i efterhand jag har fått reflektera kring hela denna händelsen. För det är ju just lite tabu belagt, att diskuttera kring det här med att ta bort hästar. Och innan denna hösten hade jag verkligen inte en aning, trotts 3 årig gymnasieutbildning med inriktning Hästhållning. Vilket är helt absurt då det är en så stor del av att ha en häst som vän. Så jag uppmanar er nästan. Ta en titt på Ellenberga gårds hemsida och läs om de olika sätten att sända din vän till himlen, sök kunskap redan nu. Vad finns det för alternativ där du bor? Har du en plan?

Jag vet, det är ingen rolig uppgift, men den är lika viktig som att skriva ett testamente. Du är ändå ansvarstagare och den bästa livsförsäkringen till din häst. Så om olyckan är framme, är det bättre att veta, vara säker och kunna engagera de sista minuterna åt att stötta din vän.  

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo