Straffad

 
"Hästplågare i USA straffad

Världen Den amerikan som "tränade" Tennessee walking horses på ett brutalt och vidrigt sätt har dömts till 75 000 dollar i böter. Han fick även tre års villkorlig dom, där han måste göra 300 timmar samhällstjänst åt det amerikanska jordbruksdepartementet.

Straffet är det hårdaste som någonsin utdömts under Horse Protection Act i USA noterar The Humane Society of the United States som med hjälp av dold kamera dokumenterat hur tränaren använt grymma och förbjudna metoder för att få hästarna att göra höga frambenslyft."

Ni kommer säkert ihåg videon med de stackars utnyttjade Tennessee walking horses, hästarna som cirkulerade runt i maj detta år. Skönt att USA är ett ganska handlingskraftigt land vad det gäller djurskydd.

Ni kan se resten av artikeln här!
Samt finna en länk till videon.

Kommentarer
Postat av: Madeleine

Skönt att höra att han fått sitt straff! men tycker att det är alldeles för milt straff ändå, ett års fängelse följt av tre år villkorligt med samhällstjänst hade varit mycket mer passande.
Tycker att det är tråkigt att man inte fått veta vad dom gjort med hästarna efteråt och hur dom har det nu.. Troligtvis så avlivades de flesta, men hade varit trevligt att få veta om åtminstonde några fick komma till bättre hem..

Svar: Jo hårdare straff går verkligen och önska. Och faktiskt har han blivit åtalad på nytt på andra punkter, så vi får se hur det slutar. Jämför man med Sverges futtiga, endast några månader i fängelse och någon dags böter så är det ialf hårdare. Det bör ju gå att hitta någon artikel från USA där det står mer detaljerat. Jag kan försöka leta lite, även om min engelska är lite knackig. Men hade det stått tycker man allt att Ridsport kunde skrivit lite mer detaljerat.
Emma Kulla

2012-09-24 @ 09:24:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo