Etologi och djurskyddsprogrammet, första terminen.

 
 
Snacka om att terminen har gått fort!

I morgon avslutar vi arbetet på plats med att redovisa om våra etologiska studier vi utfört i kursen "etologi 1". Därefter har vi två inlämningar som ska in innan januari. Ett projektarbete i grupp (min grupp skriver om slaktkyckling) som ingår i både "etologi 1" och "djurskydd välfärd och etik" kursen. I sistnämnda kurs har vi då det andra arbetet vilket är en praktikrapport i från praktiken vi hade vecka 46. Dessförinnan har vi även läst kursen "evolutionsbiologi" som även den slutade med en projektarbetes-inlämning.. *Phuu..*
Behöver jag nämna att jag redan nu är trött på arbeten? Det är liksom det jag sysslat med de senaste två åren.. att skriva arbeten, haha. Nej. Tack vet jag tentor! Eller det vågar jag säga nu i alla fall. Vi får se hur kaxig jag är när de väl kommer.

Jag kan klart nämna något kort kring min praktik. Den veckan spenderade jag nämligen på min gamla gymnasieskola, som jag för övrigt inte satt min fot på sedan jag tog studenten för 4,5 år sedan. Kravet med praktiken var däremot att den skulle spenderas bland husdjur (alltså lantbruksdjur). Där med hade jag en väldigt trevlig vecka med kossorna på skolan. Med kossorna menar jag självklart - Djuren kossorna och inte personalen på skolan.. (Förtydligar lite då många som läser denna blogg är införstådd i de erfarenheter jag och min gamla gymnasieklass har med del av lärarna på avdelningen, Häst på denna skola.) ( Men nu är vi ju vuxna, och ventilerar inte våra åsikter om folk som inte är på plats och kan försvara sig. Eller? ) Men hur som helst så är det en gammal historia och jag upplevde även hästpersonalen som mycket trevliga den veckan, både gamla som nya. Personalen i kostallet då? Snacka om underbara människor! Spendera dagarna med att diskutera världens alla svårigheter och dess möjliga lösningar och dessutom vara omringad av fantastiskt trevliga djur. Det kunde liksom inte bli bättre och jag är väldigt tacksam över att jag fick ha min praktik på skolan.

Sedan har vi även hittat på kuligheter på skolan! Här är det vinnande bidraget i SSK, SUG's pepparkaks tävling. 
Självklart var jag en av desa vinnare, som ställt upp med min lägenhet som byggarbetsplats och spritsat hela skiten. Nästan tre fulla dagar jobbade vi, ett härligt gäng på sju EoD'are!  
 


 

 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo