Robin & Willi


Tisdag kväll blev det träning av Robin igen. Några mobilbilder i slutet lyckades jag knäppa, men några ordentliga ridbilder lär det inte bli förens till vår då man kan fotografera utomhus. Understrykas bör att Robin hade hjälm på sig under hela passet, men tog av den precis när jag fota. - Tro mig, jag är rädd om honom! 

Vi gick igenom samma saker som förra tisdagen och började med framåt nedåt, och att känna igenom Willis kropp och lokalisera fram när han trädde in med inner bakben. Därefter en titt på Willis behandling av Robins sits och sitsens påverkan vid böjningen av hästen. Allt satt verkligen galant och Robin har inte haft några problem med att känna igen Willis rörelser, ganska häftigt, då det tog betydligt längre tid för en annan.

Så då fick de gå vidare till att göra öppor och slutor, vilket klart kan förvirra den bästa av ryttare i början, höften ska på ett håll, axlar på ett annat, magen där, händerna här, böjningen ska hålas, framdelen ska antingen inåt eller ut på spåret, samma gäller bakdelen också ska allt så klart göras på samma gång, framåt. Haha. Men han rädde ut det så bra efter en stund att jag kommenderade honom i trav. Robins balans i traven behöver en viss förbättring, och bättre blir det inte då Willi är väldigt skumpig, men samtidigt. Lär han sig sitta ner i trav på Willi så lär han kunna sitta på vilken häst som helst sedan. :P I traven vart det mest fokus på böjningen och Willis rörelser. Fram till att herr W själv bjöd upp till galopp. Jag misstänker att W har något lättare för galopp en trav, och när han själv bjöd upp så fint och var riktigt pigg (vilket är ovanligt i ridhuset) så tänkte jag att det var lika bra att de fick jobba lite i galopp. För första gången för Robin. Balansen var inte helt med här heller, men det är ju lite som att köra bil, man behöver några mil bakom sig för att få in rytmen. Så det blir till att rida ut mer fram åt våren.

Riktigt stolt är jag ialf över pojkarna! Och mig själv med faktiskt, då jag inte håligt i AR lektioner särskilt många gånger, men ändå lyckas få ut det på ett förståeligt och pedagogiskt sätt.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo