Lördags tur

 

På lördagen förra helgen så blev det även en tur tillsammans med Robin i det vackra vädret. I och med att det mesta denna helg var spontant så fick vi även tillgodo se oss med de hästar som var lediga för dagen. Dessa var då Trixi och stallägarens häst Ebony. Stallägaren, var/är som sagt utomlands så min och Trixis medis hade fått ansvaret även för Ebony dessa veckorna och hade då tre hästar att sköta + mycket av ansvaret av stallet, fodring, in/utsläpp mm, så jag kunde ialf hjälpa till lite med avlastningen av två hästisar.

För dem som inte känner Ebony kan jag tala om att hon och hennes matte har gjort en rejäl resa igenom livet redan sedan E's födsel. E är en typisk fuxdam med vita tecken om man säger så ;) men ändå väldigt osäker i många sammanhang. Man kan väl också påstå att hon har två lägen, ett där hon inspireras av någon typ av snigel och den andra går att likna med en grodda eller gummiboll. Gummibolls varianten är oftast den som kommer fram i skogen.

Jag har inte suttit på Ebony på ett par år, men då vi bara skulle ta en liten tur bestämde jag mig för att rida barbacka och även prova mitt hackamore på madammen. (Robin funderade på hur normalt funtad jag var kring dessa val.) Men hur som helst så gick det hela otroligt bra och jag var riktigt stolt över hur duktig hon var. Lite rund och väldigt hal var hon att sitta på, men jag höll mig på plats även i traven när hon gjorde några små glädje skutt. Andra traven "råkade" dessutom Robin göra Trixis galopp ljud (pussljud) i stället för trav kommandot vilket resulterade i att en viss ponny flög i väg. xD Ganska kul ändå, för både jag och R är ju något tunga för Trixi enligt mitt tycke och vi diskuterade innan ridturen kring hurvida R som väger lite mer än jag skulle rida henne eller ej. Men med tanke på hur lite uppmuntran det behövdes för att Trixi själv skulle välja att fara i väg i sin "galopp-ponny-växel" så verkade hon inte vara så störd över lite extra tyngd, utan var lika pigg som vanligt!

 
Ebony fick även låna mitt fina pannband och självklart så hade jag tröjan i samma färg som pärlorna ;) 

 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo