mellan skurarna


Gud vilken häst jag har!.. Är verkligen helt lyrisk. I dag har vi haft en väldigt trevlig stund, mitt emellan två regnoväder.

Barnens ponny, har åter flyttat till gården, så Misty har fått sig en alldeles egen bff. På gott och ont. ;) Han nämligen för närvarande som ett litet plåster, vägrar lämna hennes sida. Vilket gör det lite svårare för mig att hämta endast henne ur hagen. Hittills har han provat knepen; att försöka valla bort mig, valla bort Misty, tackla/ knuffa bort mig, springa emellan mig och Misty samt ta tag i mitt grimskaft för att försöka dra i väg henne på annat håll.. haha, en riktig liten marodör. I dag lyckades han smita med ut genom grinden, så han fick följa med upp till stallet. Det är ju tur att han är så söt, om man säger så!

 
Jag som planerat att filma hur Misty beter sig i stallet själv nu mer. Fick på köpet ett extra stresspåslag (då jag gick ut med ponnyn igen) så med andra ord, var hon inte alls så lugn som hon brukar. Dock lugn med tanke på omständigheterna och fortfarande lugnare än när hon kom, då jag ständigt oroade mig för att hon skulle dra sönder uppbindningarna. Blöt var hon ju med, så då fick vi chansen att testa nya fleecetäcket. En gammal favorit i från hööks som jag fyndat på Tradera = nyblivna hästägar-studenters bästa vän!

(Ser du Helena? ;) Något bruunt! du hade rätt, hon är faktiskt fin i brunt.)
 
Ute på ridbanan (vattenbanan) åstadkom vi en hel del. Att trä på grimmor har varigt läskigt från och till, det samma gäller definitivt tränset. Så dag började vi med att klicka på grimman och kom så långt att hon satte på sig grimman själv en gång. Hon är sedan tidigare endast klickad vid två tillfällen där en av dessa tillfällen var en kort inklickning och den andra var här om dagen då hon fick lära sig sätta mulen mot bettet. Livet med klicker är verkligen enkelt! 

Sedan råkade jag påbörja inlärningen av den spanska skritten. ;) Hon är nämligen väldigt känslig för spön mm, trots att vi gör toleransträning med dessa vid nästan varje pass. Så min tanke med detta var att hon skulle få en mer positiv erfarenhet av att bli petad på, eller att själv få peta på spöna snarare. Även detta förstod hon väldigt fort och tar nu ett steg framåt med respektive framben vid touchering vilket är en bra början.

Jag har även suttit på henne en kort stund, som jag visserligen brukar göra. Men denna gången hade hon även barbackasadeln på ryggen så det var ju lite nytt. Det var farligt bekvämt alltså, framtida sadlar kommer ha väldigt svårt med att konkurrera ut kombinationen, cob-rygg och egensydd barbackasadel.

 
I övrigt tramsade vi mest omkring, badade fötterna i vattenpölar och lekte följa john i både skritt och trav. Försökte ha henne till att hoppa ett sockerbits hinder, men den där hoppningen är vist inte hennes grej. :P Hon är ganska duktig när hon väl hoppar, men verkar inte tycka att det är det roligaste man kan göra. Liggandes sockerbitar går bra, men sedan får hon inte rätt på det, saktar av och försöker gå över. haha. Tror att vi har för dålig fart, får lära mig att springa fortare i mina stövlar. :)

 
Hur älgigt söt är hon inte här då?! :D Jag råkade komma för långt bort, så då måste man trava i kapp. Vi kommer få riktigt fina inkallningar när hon så småningom lärt sig att "parkera". :)
 
 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo