Promenader ordinerat


Halloj!
Det var inte riktigt meningen att det skulle vara så tyst här sedan förra inlägget men så klart är oturen framme igen. Jag förstår inte vad det är med att mina djur alltid ska skada sig innan jag ska åka bort? Tanken var först att vara i Uppsala under julen, men då jag berättade för gårdsägarna att jag då skulle behöva sitta själv över jul blev jag kommenderad att åka hem. ;) Så jag knep den sista biljetten till Skåne och planerade den kortaste julhelgen som var möjlig anpassad efter flygtrafiken.

Det som har hänt är att Misty i söndags hade gallor i kothöjd, bak och var framförallt mer svullen på vänster bak. Minimal värmeförändring i vänstern och inte synbart halt på rakt spår men är ovillig till att röra sig, speciellt på hårt underlag som grus. Suck.
Svullnaden går ner efter en promenad på gärdet där hon rör sig som bäst och det är inte värre efter en natt på box men oförändrat efter utevistelsen där hon är något besvärad och håller sig till gräset. Efter ett samtal till UDS's hästavdelning fick jag rådet att avvakta och promenera vidare. Dels då svullnaden inte ansågs vara akut samt då det inte finns några tider förens i efter den 11 januari, skulle det däremot bli värre var det en akut tid som gällde.

Så en del promenader innan jul lär det bli och mycket "hålla tummarna" för att det inte blir värre, speciellt inte medans jag är bortrest. Jag har några teorier om vad det är som spökar, vilka främst är hovrelaterade. Det ska tina igen från torsdag och över helgen och blir hon bättre i anslutning till det så får jag lite bekräftelse på om jag funderar i rätt banor. Gallorna dök nämligen upp i samband med frusen hård mark och är det så att hennes fötterna ömmar (trots att hin inte visar direkta tecken på det) så får vi åtgärda detta.

Nu; vänta, promenera och hålla tummarna.

Vi önskar oss tö eller snö, bild från i fjol på en lite mindre Misty. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo