Ponny träning


Burrrr... Var nyss ute en kort stund på ridbanan, det blåser hela 6m/s och jag tyckte det var is kalt. Skamligt, då jag som skåning egentligen är härdad och van vid mer blåst än så, men man blir vist lite klen av att bo i vindstilla Uppsala. :P

Dagens infall var ialf att fixa en ny rid-flagga. Min gamla fick nämligen bo kvar på Oppegård med en hel del andra miljötränings grejer. Men jag fick åtminstone med mig en bit av samma tyg i flytten. När jag ändå var i gång satte jag i hop några provisoriska "tornerspels ringar" i rep. Som det då alltså är tänkt att man ska kunna plocka upp/fånga i från hästryggen, någon upphängnings anordning har jag inte, så det blir väl jag som får agera "ringhängare". :)

För att förklara det hel i från början så kan jag tala om att jag sedan en tid tillbaka haft lektion för sonen (fyller sex) på gården och den vita ponnyn. Och för att göra det hela lite roligare har vi introducerat tornerspels träning, sedan är ju pojkar, pojkar så jag har en hel del jobb med att variera övningarna så de inte känns likartade, samtidigt som jag ska få in lite ordentligt ridning i det hela. Helt klart en utmaning men en väldigt rolig sådan. :)

Därmed måste jag även förberedda ponnyn för nya övningar, så i dag fick både Misty och liten vit titta på de nya ringarna, flaggan samt pilbågen. Med blåsten blev det lite extra spännande och det var två väldigt skruttiga ponnys på banan men efter en stund så hade vi ialf gått igenom alla saker. Kort film på Misty och flaggan finns på Instagram, i övrigt var det inte lika lätt att dokumentera det hela på bild. När jag ändå hade båda hästarna på ridbanan kunde jag inte låta bli att testa lite par träning. Så liten vit fick en snabb kurs i första steget frihetsdressyr (att följa efter när jag backar) för att sedan bjuda in Misty. Det gick förvånansvärt bra det med faktiskt, (speciellt med fickorna fulla med godis ;)) helt klart något vi får utveckla vidare så småningom. :)

                                          Ringar, med band i samma fäg som flaggan. 
 
Shira testar! Hon lyckades vist fånga alla! ;) 

Flagga monterad på en av stickarna, har man för många får någon av dem vikariera som annat. 
 
Avslutar med en bild på Trix och den nåågot större flaggan i Skåne. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo