All in!


I går blev en riktig "allt eller inget" tur i skogen. Nämnas bör att jag haft feber hela helgen, vilket kanske förklarar min tillfälliga omdömeslöshet. Först bestämde jag mig nämligen för att rida ut med bett för första gången, vilket jag kanske gjort en gång tidigare. Misty blir super rörig i munnen och verkar ganska besvärad av bettet överlag, så jag har som ni vet låtit bli bettet helt. Men på något sätt måste hon få en chans att vänja sig vid det. Eftersom hon främst skulle hänga efter fullblodet så tänkte jag att det var en bra ide då jag inte häller behöver inverka så mycket i bettet och hon naturligt kan få lära sig förstå dess inverkan. Utmaningen till följd var ju dock att jag inte kunde lita på att men handen varken kunna styra eller bromsa och vi var därmed helt beroende av att kommunicera endast med rösten och sitsen. Vilket kändes lite spännande på sin relativt gröna fyraåring.

 

Men vi gav oss ut och red en väg jag inte tidigare ridit på och när vi kommit en bit kom vi till en rejäl backe varpå jag fick frågan om vi skulle ta en galopp. Jag kunde faktiskt inte låta bli, så för första gången har jag och min lilla häst nu galopperat i skogen och det var såå härligt! Misty fattade galoppen först lite förvånat och blev ännu mer förvånad när jag bad henne öka några steg senare för att vi skulle orka upp för backen. Men hon hittade inte på några konstigheter utan fattade galoppen på en gång och saktade av igen på ljudsignal. Vid en nästa backe fick vi chans att prova igen och det gick lika bra då. Vi har tränat fattningar kanske tjugo gånger och aldrig har det hänt att hon fattat fel eller plöjt vidare i trav. Härliga häst!

 

Nu har jag alltså överlevt galopp även utomhus i vår tillfälliga sadel, som faktiskt blev lite bekvämare sedan jag fick hem mina sneda stigbygelplattor jag beställt. Suveräna är dem och jag skulle behövt beställt dem för länge sedan till mina stackars fötter.

 
 


 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo