Två veckor senare


Hej Allihop!
Jag varigt tillbaka i Uppsala ett tag men har helt enkelt haft fullt upp. Helgen i Skåne var riktigt härlig och det var högst motvilligt jag steg på planet och for uppåt landet igen. Väl tillbaka väntades några dagars intensivt arbete med kursens hemtentamen och sedan har jag faktiskt jobbat en del. Har fått hoppa in lite extra som vikarie på ridskolan, vilket självklart varigt roligt men också lite tufft. Det blir en rejäl kontrast mellan studentlivet och stalljobbs livet som min kropp inte riktigt hänger med på. Så jag försöker passa på och vila emellan för att orka med helt enkelt då det blir mer jobb i veckan.

Misty har fått vila dessa två veckor men i dag kände jag för att rida lite. Jag har ingen riktig ridlust, just nu egentligen, men det hela beror främst på sadelsituationen. På den fronten har det dessutom inte alls gått så som jag tänkt mig, då jag aldrig han ta mig till butiken innan jag åkte ner till Skåne. Dessutom klantade jag till det lite och missade en sadel som var ute på försäljning till både rätt pris och i rätt storlek. Jag är därmed tillbaka på ruta ett igen, då även butikens sadlar som ev kunde passat blivit sålda. Suck.

Vi tog det ganska lugnt och jobbade med lite gymnastiserande övningar i både skritt och trav. Misty var pigg och arbetsvillig och när vi ridit en sund kände jag hur hela hon var på väg att byta takt till galopp längs långsidan. Men när hon inte fick gehör i från mig fortsatte hon snällt med travarbetet. Därefter hade jag inte hjärta att göra henne besviken, då hon frågade så snällt och tydligt visar hur roligt det är med galopp. Så vi har faktiskt galopperat, på långsidorna i den bomlösa sadeln, utan katastrof! Hörn passeringarna var jag dock noga med att de skulle passeras i en balanserad trav, då jag inte tror att sadeln suttit kvar om vi galopperat igenom. Men det här tyder åtminstone att vi kan träna lite fattningar även utan en ordentlig sadel, - perfekt.

Misty den stackaren var helt löddrig när vi var klara, helst vill jag inte klippa henne i vinter då man aldrig vet hur mycket ridning det lär bli tid till samt för att slippa täcke så mycket som möjligt. Nu var det dock 10 grader och solsken samt att kondisen inte är det bästa hos min lilla häst, så vi får nog allt jobba lite på den i stället.


Hon står alltid och hänger vid grinden efter att jag släppt ut henne för att umgås lite extra, i stället för att gå till kompisarna. Då har vi ändå redan stått en bra stund inne i hagen, kliat varandra och myst. <3

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo