Hej


Här var det liv i luckan! Eller inte. Jag lyckades ta slut på vårt internet igen.. Ovanligt va? Jag har däremot kommit på att jag uppskattar att vara internet fri. Det blir betydligt fler timmar kvar på ett dygn när man inte fastnar i ett massa onödigt surfande. Vilket jag gör på tok för ofta, skulle typ behövt en daglig begränsning på mitt nätverk, eller helt enkelt lite mer självdisciplin.

Den här veckan har varigt lugn vad det gäller plugg då vi i onsdags hade vi veckans enda föreläsning, på hela tre timmar. :P Därmed har jag passat på att ge Misty en lite mer intensivare träningvecka, med både löshoppning, dressyr träning och uteritter. I går red vi vår andra dressyrlektion, ett nyttigt pass som var väldigt grundligt. Det har blåst till och från ett tag, vilket det även gjorde i går kväll, så jag hade en ganska spänd häst och känslan var därmed inte den bästa. Men det är helt klart nyttigt att ta sig igenom en träning trots en rad distraktioner och läskiga saker som kompisar som går förbi och i väg, löv som kommer farande, katter som plingar och sin egen skugga. ;) Så väldigt matnyttigt för Mist och för mig som fick lite tips på hur jag reder ut just såna här situationer i från ryggen. Och därmed slipper en häst som stressar upp sig, stänger av och att jag flyger av. 

 


Måndagens löshoppning måste jag nämna några rader om. Fick nämligen en snilleblixt att låta henne hoppa studs, dels för att bli kvickare i fötterna. Men också för att hon då inte kan rusa igenom på samma vis och för att övningen nästan kräver att hon håller galoppen. Dessutom fick hon inte börja stressa och rusa omkring, så efter varje skutt blev hon "infångad" och fick skritta tills hon slappnat av helt. Resultatet blev en mycket mer fokuserad häst som för första gången tyckte det var kul att få hoppa. Hon var riktigt duktig och glad så det lös om henne. Övningen och upplägget var helt klart något som passade henne. Planen härnest, är att låta henne hoppa studs en gång till, med endast kryss, för att hjälpa henne med placeringen på hindret. Sedan ska det bli kul och se om hennes teknik har fått mogna och testa henne över en vanlig kombination igen.

Så här ser planen ut just nu. Nästa vecka är helt basserad på provridning av sadel, (nummer 5 i ordningen) en dressyrare till. Spännande!   

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo