Inga tandtroll


Jag som trodde att jag bloggat nyss, så vart det vist inte.

I måndags skrittade vi bort till grannens stora bana för att träna övergångar generellt men främst i syfte att träna galoppfattningar. Mistys fattningar har varigt klockrena fram tills för någon kanske någon vecka sedan, men just nu blir hon istället iväg skjuten som ur en kanon i slängtrav vid fattningen. Smackar jag på går hon till sist över i galopp, balanserar upp sig och kan rulla på och hon gör ialf fina fattningar själv lös. Så det borde vara klumpen på ryggen som ställer till det för henne, gör fattningen tung eller helt enkelt inte är tillräckligt tydlig. Vi har därmed lite att pyssla med och jag har inte riktigt kommit på hur vi ska gå vidare än, men det blir nog en kombination med positiv förstärkning som passar tösen.

I tisdags tränade vi en från marken i en stund, samt var ute och provhoppade några nya rivbara och lägre hinder på gärdet, som jag byggt upp. Där ligger nämligen ett par stockar redan, men dem är det lite väl tidigt att ge sig på, åtminstone med mig på ryggen. Utan mig hoppar Misty fint, så hon fick helt enkelt testa de nya själv ett par gånger.

Därefter har M faktiskt fått stå, främst då har matten varigt ex-jobbs stressad och haft fullt upp.. Däremot var äntligen hästtandläkaren, eller hästdontologen, rättare sagt, varit här! Mistys koll gick faktiskt snabbast, alla hennes mjölktänder var utbytta och endast en futtig vargtand fanns i överkäken. Vargtanden trillade ut av sig själv bara han petade på den, så det var en väldigt enkel tandutdragning. Tänk om det kunde vara så på en själv? Enligt Vet var det bara till att tuta och köra med bet nu, så jag får väl ge mig på invänjningen av det igen och hoppas att det går bättre denna gång.

Trött trollhäst!
(Det är ett mysterium hur jag lyckas få en suddig bild på en sovande häst..)


Pyttetand! och självklart är jag en såndär galen person som sparar tanden.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo