Wången


Hej på er nu har jag vaknat upp här i Jämtland efter en kopp kaffe och frukost på Wångens Wärdshus. Resan hit gick faktiskt väldigt bra trots att det inte går så mycket kollektivtrafik samt att hållplatserna inte var skyltade, vilket gör att man inte har en aning om vart man är som ny resande. Däremot är alla så himla snälla och hjälpsamma med allt så man känner ig väl omhändertagen i stället för vilse här uppe och vilken utsikt sen!

Går kvällens föreläsning var också trevlig och jag uppdaterades med lite ny kunskap även om jag redan läst en hel del av Janne Winther Christensens arbeten under mina år på EoD. Hon jobbar främst med områdena rädslereaktioner och inlärning på häst,vilket hennes del av föreläsningen handlade om. Men hon jobbar även en del med sociala integrationer och grupphållning vilket är intressant till just mitt arbete. Så Christensen är en av många forskare som jag just nu sitter och refererar till i examensarbetet just nu, vilket gör det extra roligt att fått träffat henne i verkligheten. 

Paul McGreevy är en veterinär och forskare från Australien och väldigt stor inom ämnena beteende och välfärd på häst. Bland annat är han som lett forskningen om nosgrimmor som publicerades för drygt en vecka sedan och rapporterades av bl,a Hippson. Arbetet är dessutom publicerat öppet och går att finna bl,a här för den intresserade. McGreevy pratade även om problematiken kring användandet piska i galoppsporten (som inte är alls lika hårt reglerat som i travsporten), träning av hästen i round-pen och svårigheterna med det utifrån ett beteende- och inlärningsperspektiv, samt om forskningen kring hyperflexion/rollkür. 
 
 
Vid 11 tiden ska jag få en ordentlig rundvandring här på anläggningen och i eftermiddag blir det exjobbs relaterat arbete, men vad håller jag på ett litet tag till. Nu skriva arbete fram tills rundvandringen och därefter skriva ännu mer. ;) 

 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo