Första träningen.

 
Första träningen av fröken är genomförd. Faktiskt så blev jag positivt överraskad. Omständigheterna var lite kluriga då hon blev ensam häst på gården, i drygt 1,5 timmar. Men då hon kändes lugnare av att fokusera på något annat än att vara själv, och hon troligen skulle blivit mer stressad i boxen eller hagen fick det helt enkelt bli så. Vi gjorde däremot inget avancerat. Hon skulle följa efter mig och vara fokuserad på mig med fokus p att hon skulle sänka huvudet och slappna av. Med lite varierat arbete brukar dessutom extroverta hästar vara ganska tacksamma med sin uthållighet. Så vi blandade självklart in lite övningar på att göra halt, böjning, bekanta sig med sticken, bli klappad över hela kroppen och stå stilla samt titta på omgivningen. Hon fick även kikkka och gå över en bom när min fantasi började tryta och det verkade vara ganska nytt för henne. I regel så fick hon röra på sig i sin fokusövning när hon blev stressad och annars blev det väldigt mycket klapp och mys.

Efter en stund började hon faktiskt söka sig neråt förr att rulla sig, började gräva gropar och vika in benen. Hon vågade aldrig lägga sig helt men gick en gång ner på framknäna och stod och gnuggade halsen i gruset. Jag höll på att dö av skratt. Första passet står denna lilla häst i kompliment, ett trick som jag kämpat med Trixi för att ens försöka få till. Nu gjorde hon ju detta helt på egen vilja vilket definitivt är ett bra tecken inför framtiden. När hon var stressad innan vi gick in i stallet stod hon dessutom på bakbenen samt viftade högt med ena frambenet i gången, så jo hon blir nog en bra trickhäst så småningom. ;)

Men det första steget nu är att få in lugnet vi hade efter en stund på banan i vardagsaktiviteterna, då hon nästan var tillbaka på ruta ett när hästkompisarna kom hem igen. Det tog lite längre tid innan hon blev så stressad så att hon blev blockerad men vi kom ändå tillbaka flera steg ganska fort.

Men det känns väldigt skönt och lovande efter i dag. Vi hade det himla mysigt på ridbanan och jag tvivlar inte på att hon kommer bli en riktigt go och trygg kompis i framtiden. 


En tyvärr suddig bild i från första morgonen. 

 
Trött och nyfiken tjej. 


 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo