Lyxproblem & andra problem


Livet med unghäst alltså..

Problem: Det är omöjligt för att stå still i stallgången utan att stressat dansa omkring. Förstår man inte vad man ska göra är det lättare att få en stressattack i stället för att fundera lite till. Det där med att stå och bli verkad.. Varför stå på tre ben när man kan stå på två? Låta matte hålla hålla upp hela skrovet och hoppa omkring som en tok?

Lyxproblem: Ställer upp vid uppsittningspallen redan innan matte själv är uppe på den. Vill inte lämna ridbanan när vi är färdiga. Vill gärna skritta ut från gårdsplanen men vill inte gå hem.. Vill inte gå ut i hagen igen, ställer sig hellre på gårdsplanen och gör egna spontana trick, eller försöker smita in längs en stig i skogen igen...

Hah.. - ja vad ska man säga? Får väl hoppas på att lyxproblemen håller i sig i alla fall. De övriga problemen är något som löser sig med tiden och som vi tränar på lite varje dag. Speciellt bakhovarna skulle jag verkligen behöva ta tag i, då det vore skönt att kunna verka smidigare än vad det gör just nu. Det ska bara göras också.

I övrigt har vi skrittat lite på ridbanan i dag, så gått det går när marken är hård, då snön redan är bort smällt. Misty är ganska sur för att vi inte kan göra travarbete, det är nämligen för hårt, knöligt och ojämnt för det. Så när vi var färdig skrittade tänkte jag att vi skulle köra lite tömmkörning/ häst vid hand eller vad man nu ska kalla det, då jag går bredvid i höjd med manken och hon får gå "först". Ut från gårdsplanen gick det visserligen något vingligt med mycket *fnorkande* men framåt kom vi. När vi däremot vänt borta vid granngården gick det segare och segare ju närmre hem vi kom. Det slutade med att vi inte alls kom hem, utan lattjade omkring hoppandes över diken. Hennes hopptekniken har förbättras avsevärt sedan löshoppningen och nu var det hon själv som föreslog denna praktiska användning av sin nya lärdom. Vilket är positivt, för då är hon väl snart redo för första hubertusjakt! ;)


            Alltså... <3  ...  den där vita överläppen? Hur gullig är inte den då!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo