Markträning

 
Söndagens träning däremot, var något av det häftigaste jag upplevt på länge. Jag kände att det nog var dags att gå vidare med den kreativa stunden vi nu mer inleder varje pass med. Det utgår främst med att jag låter T hitta på saker medans jag står passiv och berömmer de beteenden jag tycker om.

Då hon haft lite svårt med att förstå konceptet nu i början så har jag även berömt när hon tigger, puffar på mig, rotar i fickor eller överhuvudtaget interagerar med mig. Detta för att hon dels skulle koppla att det var mig hon skulle ha fokus på och dels för att de var de enda beteendena jag fått fram som hon bjudit på. Nu är hon visserligen en försiktig häst, men beteendena jag berömt går verkligen emot alla goda råd om inlärning, så innan hon förvandlas till ett människoslukande monster är det dags att jobba vidare. Därmed fick hon ingen belöning för några av dessa beteenden denna dag, hon blev ganska snabbt frustrerad och jag fick utstå en lätt misshandel av min ponny. Innan hon slutligen blev passiv *klick* också fick hon en godis. Den karamellen stod hon och sög på länge. Slutligen försökte hon med något annat *klick* och därefter rullade det på med saker hon inte tidigare försökt. Jackpott!

Hon var riktigt rolig att titta på denna eftermiddag och jag fick en hel del goda skratt. Vid ett tillfälle så gav jag henne en PS godis med banan smak av misstag. Banan har hon aldrig tyckt om och även om godisen faktiskt slank ner efter en stund så var det efter ett gäng stora grimaser. För att testa, klickade jag en gång när hon gapade stort i försöket att äta banangodisen och fick därmed även en bit morot. Haha, gissa vad hon testade direkt efter att hon svalt? ;)

Våra pussar mer mer eller mindre övergått till någon typ av kyssar!? Istället för att slänga upp huvudet snabbt, nästan knocka en och ha en fruktansvärt dålig prickkänsla som hon gjorde tidigare. Lyfter hon nu huvudet med precision och trycker hela mulen mjukt i ansiktet på en, för en längre ponny kyss. Slemmigt värre haha! ;)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo