Tappad matte..


Jepp, i dag blev jag tappad av liten häst för första gången. Det var dock inte hennes fel utan min oförmögenhet att tänka klart som ställde till det. För mig gick det ialf bra (har en stor mjuk rumpa att landa på) samma gäller för liten häst, Robin däremot skulle vara en gentleman och försöka bromsa liten häst efter att han råkade peta på henne med spöt, vilket resulterade i en styck brännskadad hand. Robin är fenomenal kring hästar och till en fantastisk hjälp i alla lägen, så bra att jag lätt glömmer att han inte har en lika stor hästvana som jag. Så av den anledningen var dagens situation helt mitt fel. Robin har ialf blivit omplåstrad, mutad med glass och snart serverad kvällsmat.

Misty var jag uppe på ett par gånger efteråt och hon var precis som vanligt vid uppsittning. Händelsen fick mig dock att tänka om något och återvända till nuet. Sedan Robin kom upp den sista september har vi blivit ledda med och utan grimskaft för att befästa framåt och halt kommandon. Här borde jag ju ha nöjt mig, och haft lite mer is i magen. Misty är väldigt lättlärd när det gäller många saker, men inte alla. Dessutom så är hon väldigt ung, speciellt med tanke på att hon troligen inte tränats så här aktivt tidigare i livet som hon gör nu. På dessa sex veckor har hon mognat rejält mentalt och lärt sig en uppsjö saker som rör den dagliga hanteringen. Samt att jag nu har en häst som är trygg att sitta upp på och skritta på. Om jag ska analysera min hjärna för dessa veckor, måste jag nog säga att det blivit lite för mycket fokus på ridningen och egentligen är jag väldigt nöjd med det vi åstadkommit. Så nu sätter jag foten på bromspedalen. För Mistys del är det nog ingen större skillnad på vad jag gör på hennes rygg, eller vilken gångart vi rör oss i. Så det får helt enkelt vänta lite, för just nu finns det andra fler saker som indirekt gynnar inridningen som vi kan lägga mer fokus på. När jag sedan är nöjd med detta kommer jag be om hjälp för att komma vidare av någon som har lite mer unghäst vanna. Det är en styrka att inse sina svagheter och jag kan omöjligt vara som Pippi Långstrump eller Lotta på Bråkmakargatan.

Dagens insikt: Det spelar ingen roll vem som stöder mig när jag har rätt, vad jag behöver är någon som håller med mig när jag har fel.

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo