Perfect match


Hej på er!
Sitter just nu i "brorsans hus", Skåne och önskar att jag var i början av veckan, och att det inte är hemfärd redan på fredag. Veckan har använts till att storrensa huset från 25 års samlande av leksaker, hästgrejer, kläder och annat. Skönt att veta att man nu mer bara har några få lådor kvar, med materiella barndomsminnen och inte en hel vind. Däremot har jag dock inte kunnat träffa ens en bråkdel av alla vänner och med tanke på hur hösten ser ut kommer det bli svårt att komma ner en längre period snart igen..

Men för att inte deppa i hop helt så finns det ju en liten häst och en katt som väntar på mig i Uppsala. Som några av er säkert sätt han jag testa mitt ombyggda hackamore på Misty innan jag for, vilket verkligen blev en; Perfect match! Det är Trixis gamla hack med snygg-nosgrimman fast mindre skänklar för att passa känsliga Misty bättre. Vi fick en riktigt fin känsla, kontakt, framåt-nedåt sök samtidigt som vi bibehöll alla banala grejer som ställning, böjning, styrning och stopp. Nu är ju direkt inte de sistnämnda grejerna något som handen är ämnat att reglera, utan sakar som jag vill att hästen ska förstå med hjälp av endast sitsen. Men hacket funkade ialf riktigt bra. Kapsonen som jag använt tidigare vid ridning, passade oss däremot inte bra. Dels för att Mistys huvudform gör att tyglarna hamnar i ögonhöjd, vilket distraherar och jag kan inte hålla något stöd i kapsonen de tillfällen hon behöver hjälp, så en ersättare var på sin plats. Kapsonen funkar däremot bättre i från marken, så den blir självklart kvar i träningen som ett komplement till ridningen. Sedan hade jag ju lovat mig själv att ta tag i bett-historien.. Men Misty är så himla rörig i munnen så det kommer ta en del tid att få henne bekväm med bettet och det är så fruktansvärt tråkigt att ta tag i. Så det kan vänta, tycker jag. ;) 


När jag kommer hem igen så är planen att vi ska ge oss ut på fler turer i skogen. För att se om vi kan hitta vår tredje gångart bakom någon mossig sten eller så? -Spännande!

 

Vi ska även inskaffa "rallyremmar" till hacket, (så inte sidostyckena hamnar i ögonen) som så lägligt Hööks just släppt i sitt sortimment. Tummen upp på det!
 

Kommentarer
Postat av: Ida - foto & häst

så himla fin häst du har! :D

Svar: Tack! :D
Emma Kulla

2015-08-24 @ 14:49:01 / URL: http://idanilssonphoto.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo