Dolly Partons - 9 to 5 är rena drömmen!


I måndags startade vårterminen, min sista termin på Etologi och Djurskydds programmet. Nyårs känslan har börjat infinna sig och kalendersiffrorna har tickat över till 2016. De senaste 6 åren av 7 sedan gymnasiet har jag levt som student, ett av dem visserligen var ett kravlöst år "utan regler" som konststudent, en givande tid men det räknas knappast som studier. År 2016 är dock året då allt kommer förändras, då den sista och viktigaste terminen har börjat. Jag är livrädd och taggad på samma gång över detta och ångesten avlöses vartannat av lyckorus, vilket inte gör det lättare att fokusera och hålla känslorna i styr.

Jag är Taggad, då jag detta år äntligen får "komma hem" vilket innebär att återförenas med alla vänner, min familj och så småningom bli sambo med R. Efter 6 år slitet studentliv känns Dolly Partons "- 9 to 5" som rena drömmen och det samma gäller känslan att få landa i ett stabilt vardags schema.

Men Livrädd då jag inte har den blekaste hur jag ska gå till väga med allt och har ett viktigt examensjobb mellan mig och mina drömmar. Men jag har också en stor rädsla för att misslyckas. Jag hade så gärna velat gå in i 2016 med känslan av "-jag ska göra allt" men sviterna från vårterminen förra året håller sig envist kvar. Då jag pga studierna (samt röran efter flytten av utbildningen) fick göra en kraftig nerväxling och styra om från känslan; "-jag ska göra allt" till att "-jag ska klara det lilla". Något om var nödvändigt i det skedet men som jag prestationsmässigt inte är särskilt nöjd över. Detta avspeglar fortfarande min vardag då jag ännu inte har energi till att "-göra allt" hur jag än skulle vilja och det gör mig väldigt nervös inför denna termin.

Nu har jag alltså två val, antingen så kryper jag i hop på golvet i ett hörn och inväntar apokalypsen..
Eller så fortsätter jag äntra 2016 på samma sätt som jag gjorde under nyårsafton. Med med glittrande lockar i håret, skratt, västerbottenpaj, glädje, hummer, kyssar, champagne, hästar och barfota(ful)dans hela natten lång med underbart sällskap. En fantastisk kväll vars minnen ger mig så himla mycket motivation och livsglädje.

Självklart väljer jag att se på det hela med en positiv attityd, dock kanske inte bokstavligt talat likt nyår, då kombinationen champagne och exjobbs skrivande inte låter helt vetenskapligt. Men även om 2015 studie/ framgångsmässigt inte gick som planerat lyckades jag ändå uppnå 4 av mina 6 personliga mål för 2015. Planen nu, är att diktera årets mål, planera och fundera ut de bästa sätten att ta sig an denna utmaning. Det härliga är att jag ändå känner att det kommer lösa sig, det gör det ju alltid efter lite hårt slit och panik. ;) 

 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo