Liten ska få skor.


Måndag eftermiddag och jag sitter här i full färd med att planera veckan mer ingående. Det ska jobbas, pluggas ridas och på torsdag blir det ett kväll på Stockholms nation för att att leva lite "student liv" på riktigt. Pluggveckan består helt av hemstudier och jag antar att jag nämnt ett par hundar gånger att min självdisciplin inte är den bästa, så planeringen måste bli bra.

Mistys veckoplanering känns inte lika noggrann, hon är under i gångsättning och vi har ridit ungefär var annan dag det senaste i olika tempon och miljöer så gått det går. Det som däremot ska prioriteras i veckan är att vi ska träna "skoning" då hovslagaren kommer den 5 Februari. Planen har en tid varigt att sko i vår, då vi vill kunna rida obegränsat. Misty har trots bra hovkvalitet inte alltid fungerar optimalt barfota och speciellt inte när marken blir hård i perioder. Svullnaden bak har ialf inte synts till sedan snön gjorde marken mjuk och fin så även om jag inte fått det bekräftat så misstänker jag ändå att underlaget var en delvis bov till det hela, så vi provar sko tills vidare.

Jag har varigt lite slarvig med Mistys träning vad det gäller att lyfta fötter längre stunder. Dels då hon varigt väldigt osäker med sina bakben och jag därmed gett henne tid till att "växa ur" rädslan. Men också för att det endast är jag som behövt hantera fötterna längre stunder och jag med mitt tålamod kan liksom stå ut med lite brötighet. Nu ska hon ju däremot hanteras av någon annan och då känns det viktigare att prioritera säkerheten både för henne och Hovis så vi behöver träna på att man ska kunna hålla på med hennes hovar längre helt enkelt. Men även att tolerera hammare, ljud och känsla samt att ha hovarna på ett hovstöd. Just på grund av säkerheten blev det dock bestämt att Misty ska sederas oavsett den 5e. En åtgärd som just nu är väldigt kortsiktig och som jag faktiskt inte har några problem med då jag har otrevliga erfarenheter från första gången vi skulle sko Trixi. Det slutade inte bra alls och får jag därmed välja mellan att Misty är "trött" och får uppleva en ny situation eller en situation som kan sluta väldigt farligt, väljer jag gärna det förstnämnda. Med Trixi gick det bra tillslut och jag tror egentligen inte att det kommer bli några större problem med Misty, då hon främst är ovan vid situationen och inte har ett lika stort bagage med dåliga erfarenheter. Men som sagt träna ska vi göra ändå.

En Robin som provar dra av skor och en Trix som äter hö, lös. 


och ett liknande tillfälle. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo